Tuvākajās dienās spēcīgs ciklons - bijusī tropiskā viesuļvētra "Katja" - šķērsos Skandināviju, ciklona dienvidaustrumu malas ietekmē Latvijā pūtīs brāzmains vējš, kas piekrastē sasniegs nelielas vētras spēku, prognozē sinoptiķi.

 Pirmdien vētra plosās Īrijā un Apvienotajā Karalistē, tā nav tik stipra kā prognozēts iepriekš, lai gan vietumis vētra pāraugusi orkānā. Latvijā būtiska vēja pastiprināšanās gaidāma otrdien, kad pēcpusdienā valsts lielākajā daļā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē (m/s), vietām Kurzemē un Vidzemes piekrastē - 18 m/s, Kurzemes rietumkrastā - 20-22 m/s.

Naktī uz trešdienu vējš nedaudz pierims, vien piekrastē tas saglabāsies vētrains vai pat nedaudz pastiprināsies. Trešdien dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 13-18 m/s, vietām pretvēja piekrastē - līdz 23m/s. Ceturtdien vēja spēks sāks mazināties, bet joprojām gaidāms stipri brāzmains dienvidrietumu vējš. Tas pilnībā norims vien nedēļas beigās.

Stiprais vējš uz Latviju atnesīs vēsāku gaisu - otrdien temperatūra vairs nepārsniegs +20 grādu, turpmākajās nedēļas dienās gaidāmi +12..+17 grādi. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies no +10..+16 grādiem tuvākajā naktī līdz +4..+10 grādiem naktī uz svētdienu.

Brīžiem līs, lietainākais laiks gaidāms no trešdienas līdz piektdienai, tomēr starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vietām iespējamas arī īslaicīgas stipras lietusgāzes un neliela krusa, Latgali lietus skars mazāk.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: