Ventspils dome iedalījusi papildus līdzekļus 200 tūkstošu latu apmērā 390 jaunu datoru iegādei pilsētas izglītības iestāžu vajadzībām.

Noslēgusies iepirkuma procedūra, un uz Skolotāju dienu portatīvo datoru saņems katrs pilsētas pašvaldības vispārizglītojošās skolās pamatdarbā strādājošais pedagogs.

Datori paredzēti arī Mākslas skolas pedagogiem, pirmsskolas izglītības iestāžu metodiskajiem kabinetiem un administrācijām, kā arī divu datorklašu nomaiņai – 1.ģimnāzijā un 3.vidusskolā.

Lai pilnveidotu pedagoģisko darbinieku datoru lietošanas zināšanas un prasmes, Ventspils Digitālajā centrā organizēta pedagogu apmācība. Kursus pabeidzis un gala pārbaudījumus sekmīgi nokārtojis jau 151 pedagogs.

Informācijas tehnoloģiju pilnvērtīgai izmantošanai ir liela nozīme mācību procesa kvalitātes paaugstināšanā un pievilcības palielināšanā. Tās atvieglo un padara interesantākas mācības skolēnu vidū, palīdz skolotājiem vieglāk pasniegt savu priekšmetu, dod iespēju dažādot mācību procesu, padarot to pieejamu ikvienam atbilstoši viņa vēlmēm un iespējām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: