Ar svētku koncertu, LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Ventspils pilsētas domes pārstāvju svinīgām uzrunām sestdien plkst. 13 Pulkveža un Virves ielu krustojumā tiks atklātas pērn un šogad izbūvētās Žāžciemā un Gāliņciemā ielas.

Pasākuma laikā būs izveidotas arī radošās darbnīcas, kurās iedzīvotāji varēs vairāk uzzināt par pašvaldības SIA „ŪDEKA” darbību, kā arī pārbaudīt savu izveicību īpašās sacensībās.

Pirmie centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīkli Gāliņciemā, piesaistot Eiropas Savienības IPSA fonda līdzekļus, tika izbūvēti jau 2004.gadā projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, I kārta” ietvaros. Turpinot iesākto un ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu realizējot projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta”, 2010. un 2011.gadā privātmāju rajonos Žāžciemā un Gāliņciemā jauns pilsētas centrālais ūdensvada un kanalizācijas tīkls izbūvēts 25 ielu posmu.

Tādējādi vēl 336 mājsaimniecībām nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus – tīru dzeramo ūdeni no krāna un sadzīves notekūdeņu novadīšanu pilsētas kopējā tīklā. Minētajos divdesmit piecos ielu posmos izbūvēti jauni ūdensvada tīkli vairāk nekā 6 km garumā un kanalizācijas tīkli vairāk nekā 5 km garumā par 2,19 milj. LVL bez PVN.

Objektos arī atjaunots segums un ar pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” finansējumu sakārtotas ielu nomales, apgaismojums un veikti citi labiekārtošanas darbi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: