Ventā - apmēram kilometru uz Ventspils pusi no Leču kroga - ūdens piesārņots ar kādu naftas produktu.

Makšķernieks Viktors Kirilausks šo piesārņojumu novērojis gan ceturtdien, gan piektdien. “Es biju šokēts.  Gar abiem krastiem plūda izveidojusies līdz 10m plata nepārtraukta naftas produktu josla. Kaut ko līdzīgu, neesmu redzējis, kopš 10 gadus dzīvoju Ventspilī,” portālam raksta Viktors.

Piektdienā, braucot ar laivu, pie airiem sākuši lipt “mazuta makaroni” un bijusi jūtama dīzeļdegvielas smaka.

Apskati fotogrāfijas!

Jāpiebilst, ka arī pagājušās nedēļas nogalē ventspilnieki novērojuši naftas produktu plankumus Ventas upē netālu no Dampeļiem.

Toreiz gan Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas priekšnieks Andris Šulcs skaidroja, ka piesārņojums nebija liels, bet, no kurienes tas Ventā uzradies, noskaidrot nav izdevies. Pirmdienas rītā naftas produktu pleķi vairs šajā vietā nebija redzami. 

Kirilausks uzskata, ka šoreiz piesārņojums ir daudz lielāks, tāpēc ir jānoskaidro tā avots, kā arī jābrīdina iedzīvotāji.

(papildināts plkst. 15.41)

Ventspils Reģionālās vides pārvaldes vadītāja Inguna Pļaviņa skaidro, ka “piesārņojuma avota noskaidrošana turpinās, gan pagaidām bez sekmēm.”

 

Līdz šim izvirzītās versijas, tuvāk izpētot, nav apstiprinājušās. “Esam apzinājuši mūsu pārziņā esošos potenciālos piesārņotājus - "Latrostrans" un upes tuvumā esošās fermas un attīrīšanas iekārtas, un tie nav pie vainas. Šobrīd ir aizdomas, ka piesārņojuma avots varētu atrasties pat ārpus Ventspils novada robežām, jo piesārņojums pamanīts arī pie Zlēkām,” skaidro Pļaviņa.

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pārbaudot arī baumas par kādu Ventā nogrimušu un izvilktu džipu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: