Ventspilī pagājušās nedēļas nogalē aizvadīta pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” rīkotā stikla bezmaksas savākšanas akcija, kuras laikā savākti ap 350 kilogrami stikla pudeļu, burku un logu stiklu, kas tālāk tiks nodoti pārstrādei.

rīkotā atkritumu savākšanas akcija. Kopumā 2023. gadā no marta līdz novembrim notikušas sešas atkritumu savākšanas akcijas, kas tiek rīkotas ar mērķi nodrošināt iedzīvotājiem plašākas atkritumu bezmaksas apsaimniekošanas iespējas, kā arī lai novērstu atkritumu nonākšanu vidē un pārstrādei derīgo atkritumu noglabāšanu poligonā.

Martā notika bīstamo atkritumu savākšanas akcija, kuras laikā Ventspils iedzīvotāji nodeva nepilnus 400 kilogramus bīstamo atkritumu, tostarp atstrādātas motoreļļas, nevajadzīgo sadzīves ķīmiju, luminiscences spuldzes, dzīvsudraba termometrus un baterijas, bet visvairāk – lietošanai nederīgas krāsas.

Aprīlī un arī oktobrī aizvadīta lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām”, kas jau kopš 2003. gada tiek rīkota ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes finansiālu atbalstu. Pavasarī šajā akcijā tika savākti 532 m3 lielgabarīta atkritumu, bet rudenī – 420 m3. Tas nozīmē, ka kopumā tika piepildīti 136 lielgabarīta atkritumu konteineri ar 7 m3 ietilpību.

Maijā tika rīkota elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcija, kuras laikā Ventspils iedzīvotāji nodeva ap 750 kilogramus nolietotu elektroiekārtu, kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn.

Jūnijā iedzīvotāji bija aicināti izmantot iespēju un piedalīties makulatūras savākšanas akcijā. Rezultātā pārstrādei savākti 1400 kilogrami žurnālu, avīžu, grāmatu, katalogu un citu papīra izstrādājumu.

Un, kā ierasts, novembra pēdējā nedēļas nogalē aizvadīta stikla savākšanas akcija, kuras laikā pārstrādei nodoti ap 350 kilogrami stikla pudeļu, burku un logu stiklu.

Arī ikdienā Ventspilī tiek nodrošinātas plašas atkritumu šķirošanas iespējas – dažāda veida atkritumus bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kā arī teju 100 atkritumu dalītas savākšanas punktos visā pilsētā.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumos var nodot:
    • pārstrādājamus atkritumus (pārtikas, dzērienu, sadzīves ķīmijas, kosmētikas plastmasas iepakojumus, polietilēna plēves, stiklu, makulatūru, kartonu, metālu);
    • videi kaitīgus atkritumus (ledusskapjus, plītis utt.; 4 gab. riepas);
    • sadzīvē radušos bīstamos atkritumus (akumulatorus, luminiscences lampas, dzīvsudrabu saturošus atkritumus, krāsu iepakojumus u.c.);
    • liela izmēra atkritumus (mēbeles);
    • būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumus līdz 1 m3 (atkritumu izmēri apmēram 60x40x100 cm un svars līdz 50 kg; flīzes, izlietnes, tualetes podus utt.), kas ir maksas pakalpojums.

Jautājumu gadījumā aicinām vērsties PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, zvanot pa tālr. 63626920 vai rakstot e-pastu uz vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: