Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sadarbībā ar AS “AJ Power Recycling” un SIA “3R” Ventspils novadā izvietojis piecus publiski pieejamus tekstila šķirošanas konteinerus.

Specializētajos konteineros Ventspils novada iedzīvotāji aicināti nodot nevajadzīgo apģērbu, apavus un citus tekstila izstrādājumus, tādējādi nodrošinot to atkārtotu izmantošanu un pārstrādi, nevis nonākšanu kopējos atkritumos.

Violetie tekstila materiālu šķirošanai paredzētie konteineri Ventspils novadā pieejami:
    • pie “Ugāles pagasta nams”, Ugāles pagastā;
    • šķiroto atkritumu konteineru novietnē “Zelmeņi”, Tārgales pagastā;
    • pie PII “Zīļuks” filiāles “Rozītes”, Vārves pagastā;
    • pie Skolas iela 4, Ventavas ciems, Vārves pagastā;
    • Maija iela 4, Piltenē.

Svarīgi atcerēties – tekstila šķirošanas konteiners nav paredzēts atkritumiem!
Viens sadzīves atkritumu maiss var sabojāt visu konteinera saturu. Tieši tāpēc tekstila šķirošanas konteineros iedzīvotāji aicināti nodot tikai tīras, nesaplēstas un atkārtotai lietošanai derīgas lietas, kas ievietotas stingri aizsietā maisā.

Lai nodotie apavi, apģērbi būtu derīgi atkārtotā apritē, būtiski, ka sašķirotie tekstilizstrādājumi nav bijuši saskarē ar ķīmiskām vielām, tostarp motoreļļām un sadzīves ķīmiju, kā arī nav sadriskāti. Tiem jābūt sausiem un bez pelējuma. Kopā ar tekstilu nav šķirojami citu materiālu izstrādājumi, piemēram, gumijas zābaki, plastmasas slēpju zābaki, kā arī mīkstās rotaļlietas.
Tekstila konteineros nodotie tekstilizstrādājumi tiek nogādāti šķirošanas punktā un pāršķiroti. Ja nodotie tekstila materiāli vēl joprojām ir labā stāvoklī, tad tiek meklētas iespējas, lai tos izmantotu atkārtotai lietošanai tepat Latvijā vai pasaules attīstības valstīs. Toties tekstilam, kas nav derīgs otrreizējai lietošanai, tiek meklētas pārstrādes iespējas, piemēram, materiālus var izmantot enerģijas iegūšanai.

Šķirošanai atbilstošu tekstilu var nodot arī šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a Ventspilī, kā arī cieto sadzīves atkritumu poligonā “Pentuļi” Vārves pagastā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: