Šonedēļ tiks uzsākta divu jaunu gājēju un velobraucēju celiņu posmu būvniecība Staldzenē pie Būšnieku ezera krasta un perspektīvā plānotajā Mežparka ielā, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Jaunais veloceliņu posms Staldzenē tiks izbūvēts gar Būšnieku ezeru 660 metrus garā posmā no Laivu bāzes līdz esošajam veloceliņam, tādejādi aptverot celiņu pilnā posmā gar gleznaino Būšnieku ezeru cauri mežam. Līdz šim, lai mērotu ceļu apkārt Būšnieku ezeram, Staldzenes ielas posmā bija nepieciešams pārvietoties pa ielas malu, taču, izbūvējot šo celiņa posmu, gājēji un velobraucēji varēs droši un nesteidzīgi baudīt dabu un ezera piekrasti.

Tāpat darbi vienlaikus tiks uzsākti arī gar perspektīvā plānoto Mežparka ielu, starp pludmales 9. un 10. laipu, tādejādi pagarinot velosipēdistu un gājēju maršrutu līdz automašīnu stāvlaukumam un blakus esošajam militārā mantojuma objektam – 46. krasta aizsardzības bateriju un uguns koriģēšanas tornim. Jaunais posms gar jūras piekrasti būs grants segumā 430 metru garumā, kas ļaus baudīt jūras piekrasti un bagātīgo priežu mežu, sniedzot iespēju apskatīt mežainās un pelēkās aizsargājamās kāpas. Pēc iedzīvotāju ierosinājuma jaunā celiņa posmā tiks uzstādīta arī biotualete. Nākotnē plānots realizēt projekta otro kārtu, izbūvējot energoefektīvu apgaismojumu. Šobrīd būvdarbu 1. kārta tiek realizēta ar Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda finansējumu.

Pēc abu velobraucēju un gājēju celiņu posmu izbūves kopējais Ventspils veloceliņu tīkls stiepsies vairāk nekā 70 kilometru garumā visā Ventspils pilsētas teritorijā. Jauno celiņu būvniecību plānots pabeigt līdz jūnija beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: