AS "Latvenergo" vairākām sabiedriskā labuma organizācijām ziedojusi Elektrum Viedās mājas komplektus. ­­­­ Ar to palīdzību iespējams samazināt 10 – 30 % apkures izmaksu, individuāli pielāgojot apkures režīmu. Komplektus saņems organizācijas Rīgā, Ventspilī, Jelgavā un Ieriķos.

AS "Latvenergo" ilgstoši sadarbībā ar nodibinājumu Fonds "Ziedot.lv" sniedz atbalstu Latvijas sabiedriskā labuma organizācijām gan ar projektu finansējumu, gan arī ar iespējām samazināt ikdienas izdevumus. Lai samazinātu siltuma un elektroenerģijas maksājumus, atbilstoši tehniskajām iespējām tiks nodrošināti Elektrum Viedās mājas iekārtu komplekti vairākām organizācijām Latvijā – Rīgā, Ventspilī, Jelgavā un Ieriķos.

Kā stāsta AS "Latvenergo" Jauno produktu vadības daļas projektu vadītāja Linda Kovaļevska, sazinoties ar nodibinājumu Fonds "Ziedot.lv", aptaujas rezultātā tika noskaidrotas sabiedriskā labuma organizācijas, kurām šos komplektus varētu piedāvāt. Tāpat ļoti svarīgi bija noskaidrot, kādas un cik iekārtas šīm organizācijām nepieciešamas, tādēļ vairākās organizācijās viesojās speciālisti, lai noskaidrotu situāciju, vai konkrētajās vietās šos komplektus tehniski ir iespējams pieslēgt. Tādējādi Elektrum Viedās mājas komplekti tika dāvināti trīs nodibinājumiem: Fonds "Ziedot.lv", "Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš"" un invalīdu un viņu draugu apvienībai "Apeirons", kā arī četrām biedrībām – "S-atvērts", "Palīdzēsim viens otram", "Oranžais stars" un "Latvijas Samariešu apvienība".

Nodibinājuma "Atbalsta centrs ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš"" pārstāve Anita Sūngaile: "Vēlos Latvenergo darbinieku kolektīvam izteikt milzīgu pateicību par iespēju saņemt Elektrum Viedās mājas ierīces. Domājams, visaktīvāk ierīces izmantosim pirms Ziemassvētku laika, jo mēs katru gadu dekorējam savas Cimdiņmājas logus ar dekoriem un krāsainām lampiņām, un, protams, elektrības rēķins pieaug.

Šāds komplekts dod iespēju ietaupīt līdzekļus par elektroenerģiju un tos izmantot organizācijas tiešajiem mērķiem un darbībām. Tiešām priecājamies par iespējām, ko sniedz Elektrum Viedā māja – izslēgt lampiņas attālināti kaut nakts vidū."

Nodibinājuma Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" valdes loceklis Ivars Balodis: "Elektrum Viedās mājas komplekts ļaus mums ietaupīt komunālās izmaksas. Jāatzīstas, bija tomēr pārsteidzoši, cik šīs viedās ierīces ekspluatācijā ir ērtas un vienkāršas, arī to uzstādīšanu veicām paši, meistars nav nepieciešams. Patiešām ļoti ērta iespēja ekonomēt savas izmaksas par elektrību un siltumu. Paldies!"

Elektrum Viedās mājas komplektā ietilpst viedās bāzes stacijas, temperatūras sensori, radiatoru bezvadu regulatori, kā arī viedās rozetes. Ar šīm ierīcēm var pielāgot apkures intensitāti atbilstoši katras telpas lietošanas ritmam, lai brīžos, kad telpa netiek izmantota, tā netiktu lieki sildīta. Ņemot vērā pieaugošās energoresursu cenas, tas ir vērtīgs ieguvums šīm organizācijām, jo dod iespēju uz apkures rēķina ietaupīt ap 10-30 % izmaksu. Ietaupījums ir atkarīgs no katras ēkas individuāli (ēkas siltumizolācijas un citiem faktoriem), kā arī no telpas lietošanas intensitātes un energoresursu cenām. Šo iekārtu uzstādīšana ir vienkārša, nav nepieciešams telpās ievilkt jaunus vadus vai papildus kabeļus. Iekārtas ir viegli uzstādāmas bez profesionāla santehniķa klātbūtnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: