Ventspils pašvaldība aicina privātmāju īpašniekus, kuriem pieguļošā teritorijā atrodas meliorācijas grāvji, pievērst īpašu uzmanību to tīrībai un caurtecei, lai novērstu iespējamos plūdus lietavu laikā.

Apsekojot grāvju stāvokli pie māju īpašumiem Gāliņciemā, Kauškuļciemā, Zāžciemā, Kurpniekciemā un Jāņciemā, ik gadu tiek novērots, ka pie vairākiem privātīpašumiem meliorācijas grāvjus aizsprosto dažādi atkritumi, nesavākts nopļautais zāliens un āboli. Šī iemesla dēļ veidojas sablīvējums, tādejādi neļaujot meliorācijas ūdenim brīvi tecēt.

Lai nodrošinātu grāvī optimālu ūdens caurplūdi, Ventspils Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus veikt īpašumā pieguļošo grāvju teknes attīrīšanu no atkritumiem, lapām un āboliem, pirms stiprām rudens lietavām, jo pietiek tikai ar vienu nosprostotu grāvi, lai izraisītu ielas vai visa rajona applūšanu.

Gadījumos, kad dažādu iemeslu dēļ nav iespējams iztīrīt grāvjus vai caurtekas, Komunālā pārvalde lūdz zvanīt pa tālruni 63624269, lai speciālisti varētu apsekot grāvju stāvokli un lemt par tālāko rīcību.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    žurka 10.10.2022, 10:54:32

    Ventspils pašvaldībai nepietiek, ka piegulošo zemju īpašnieki jau tā pļauj zāli svešā īpašumā, varbūt Ventspils pašvaldība pati varētu savus grāvjus apsekot un iztīrīt?

  • -2
    Marta P 10.10.2022, 14:32:43

    Kad piemājas teritorijā kas jānoliek, tad redz tas pie manas mājas, tad to visu vajag. Vai kad applūdīs tā tava teritorija, tad nezin kāpēc tā būs pašvaldības darīšana. Vai tiešām tik grūti sakopt teritoriju ap māju? Īpašums uz liek pienākumus, tā pat kā bērnu audzināšana, nezin kāpēc sadomājušies visi, ka viss, ko izvēlas ir jāuztur, jābaro un jāaprūpē pašvaldībai. Kāpēc par manu nodokļos samaksāto naudu būtu jātīra caurteka pie tavas mājas, lai tava zāle neapplūstu?

  • 0
    Vadims Kevrelis 10.10.2022, 15:09:46

    Marta P: tak vienā citā rakstā Jūs cenšaties uzgrūst Pašvaldības piekritīgus jautājumus valstij bet Pašvaldībai atliek svinīgi nogriezt lentītes kādam jaunam objektam.

  • 0
    Krišs Daugulis 11.10.2022, 19:24:18

    Jautājums Komunālajai pārvaldei, vai ar ekskavatoru drīkst padziļināt piegulošo grāvju gultnes? Ja no caurteces līdz caurteces izveidošu padziļinājumu, mēsli nosēdīsies un ūdens neraucēti varēs plūst uz jūru.
    Es vēl domā ar mākslīgo zāli noklāt piegulošo, pirms tam nobetonējot. Tad es nekavēs zāls pļaušan. Man vel ir idejas par to, kā kokiem nebirst laps, un ziemā sniegs nokrīt un uzreiz nokūst. Man vispār i daudz idejs! Es pat izdomāj pašgriezošo atklāšans lentīt! Nevaig tērēt dārgo laik un var netraucētu nodarboties ar Ventspils daiļbūvēšan

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: