14. oktobrī Pārventas bibliotēkā, plkst. 16, atzīmējot UNESCO nedēļu 2022, Pārventas atmiņu stāstu dalībnieki tiksies ar Latvijas stāstnieku asociācijas stāstniekiem un stāstniecības kustības aizsācējiem Latvijā.

Reizi mēnesī Pārventas bibliotēkā pulcējas stāstniekus klubiņš ''Pārventas atmiņu stāsti'', kur klātesošie dalās stāstos, atmiņās, ikdienas notikumos un tiekas ar iedvesmojošām personībām. Šoreiz Pārventas stāstnieki tiksies ar Latvijas aktīvākajiem stāstniekiem. Tie būs: Liesma Lagzdiņa un Ina Celitāne no Kuldīgas, Aija Vitmane no Katlakalna, Aelita Ramane no Pilsrundāles, Agita Lapsa no Valmieras, Vilhelmīne Jakimova no Preiļiem, Sandra Kazimiraite-Eglīte no Aizstrautniekiem, Māra Mellēna un Guntis Pakalns no Rīgas.

Pārventas bibliotēka ir viena no UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla ''Stāstu bibliotēkām''. ''Stāstu bibliotēku'' aktivitātes ir vērstas uz bibliotēku radošo attīstību un sadarbību, prasmēm komunicēt ar vietējo kopienu un paaudžu saikņu stiprināšanu, kā arī bibliotēkas lomu informācijas apzināšanā, saglabāšanā un pieejamības nodrošināšanā.

Kopumā UNESCO LNK tīklā ''Stāstu bibliotēka'' darbojas 37 bibliotēkas no visas Latvijas un jau kopš 2009. gada tīklā iesaistījās arī Pārventas un Gāliņciema bibliotēkas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: