Ar domes finansiālu atbalstu ir noslēgušies iekšpagalmu infrastruktūras labiekārtošanas darbi divos iekšpagalmos - P.Stradiņa ielā 9 un Sarkanmuižas dambī 21, informē Komunālā pārvalde.

P.Stradiņa ielā 9 tika pārbūvēta asfalta seguma brauktuve betona bruģakmens segumā, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, kā arī bruģakmens seguma ietve gar mājas ieejas mezgliem.

Projekta ietvaros arī tiek paredzēta 2. būvniecības kārta, iekšpagalma labiekārtošanu turpinot ar stāvvietas izbūvi bruģakmens segumā, tomēr šīs kārtas, realizācija būs atkarīga no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas finansiālām iespējām, kur pašvaldība ir gatava sniegt līdzfinansējumu iedzīvotāju vēlmju īstenošanai.

Sarkanmuižas dambī 21 būvniecības 2. kārtā tika veikta 460m2 brauktuves un 148m2 gājēju ietves pārbūve. Darbi tika veikti pēc apsaimniekotāja PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” pieteikuma, ko veica pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts".

Pērn būvniecības 1. kārtā tika veikta betona bruģakmens seguma brauktuves un autostāvvietu izbūve 14 vieglajām automašīnām, lietus ūdens savākšanas notekas izbūve, gājēju zonas izbūve uz mājas ieejas mezgliem, kā arī jauna energoefektīva LED apgaismojuma izbūve.

Projekta ietvaros arī tiek paredzēta 3. būvniecības kārta, iekšpagalma labiekārtošanu turpinot ar bruģakmens seguma gājēju ietves izbūvi pieguļošajā teritorija, tomēr šīs kārtas realizācija būs atkarīga no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas finansiālām iespējām, kur Ventspils valstspilsētas pašvaldība ir gatava sniegt līdzfinansējumu iedzīvotāju vēlmju īstenošanai.

Iekšpagalma labiekārtošanas darbi tika veikti, pateicoties domes finansiālam atbalstam, un pēc apsaimniekotāja Zigismunda Lurina pieteikuma. Būvdarbus veica SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts".

Iedzīvotāji, kuri vēlas savā daudzdzīvokļu māju iekšpagalmā veikt labiekārtojuma darbus, var vērsties pie sava mājas apsaimniekotāja ar lūgumu organizēt mājas kopsapulci, lai kopīgi ar mājas iedzīvotājiem lemtu par nepieciešamajiem labiekārtojuma darbiem. Uz kopsapulces lēmuma pamata, mājas apsaimniekotājam ar savu iesniegumu ir jāvēršas pilsētas domē, lai pieteiktos uz pašvaldības līdzfinansējumu labiekārtojuma darbiem.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:

  • ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 80% apmērā no izmaksām;
  • brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 50% apmērā izmaksām;
  • apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 75% apmērā no izmaksām;
  • cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) - 75% apmērā no izmaksām;
  • būvprojekta izstrāde - 50% apmērā no izmaksām;
  • brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām;
  • būvuzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām;
  • autoruzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. 
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: