Šā gada rudenī, līdz ar jaunā mācību gada sākumu, plānots atklāt Digitālās transformācijas centru Akmeņu ielā 5, kas būs pirmais šāda veida centrs Latvijā un sniegs iespēju iedzīvotājiem apgūt profesionālas zināšanas un prasmes, lai sekmīgāk konkurētu darba tirgū, kā arī nodrošinās digitālo tehnoloģiju iespēju izmantošanu pašizglītošanās nolūkos.

Digitālais transformācijas centrs iedzīvotājiem piedāvās daudzveidīgus izglītojošus pasākumus un mācību kursus digitālo prasmju pilnveidei, kas uzlabos ikdienas darbu strādājot ar tehnoloģijām. Tiks realizētas neformālās izglītības programmas pieaugušajiem un pedagogu profesionālās pilnveides programmas, kas saistītas ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām (IKT). Mācības pieaugušajiem būs piemērotas dažādiem vecuma posmiem un interešu grupām, kā arī sadalījumā pēc priekšzināšanu līmeņiem - bez priekšzināšanām tehnoloģiju jomā, lietpratējiem un ekspertiem. Mācību saturā tiks iekļautas programmas, par kurām iedzīvotāji izrādījuši interese mācību kursu aptaujā, kā piemēram, MS Office – Word, Excel, PowerPoint, Adobe – Photoshop, Illustrator, dažādi IKT rīki vizuālu un video materiālu veidošanai, programmēšanas elementi, tāpat arī hobijkursi interešu izglītībai.

Projekta “Digitālās transformācijas centra izveide Ventspilī” ietvaros tiek veikta ēkas Akmeņu ielā 5, Ventspilī pārbūve par Digitālās transformācijas centru, teritorijas labiekārtojuma izbūve, kā arī mēbeļu un aprīkojuma iegāde Digitālās transformācijas centra darbības nodrošināšanai.

Projekta mērķis ir pašvaldības pakalpojumu infrastruktūras attīstība, izveidojot digitālo prasmju un viedo tehnoloģiju centru. Centrā tiks izveidotas modernas mācību telpas, kas paplašinās Ventspils Digitālā centra pakalpojumu klāstu mūžizglītības jomā, piedāvājot papildu kursus un nodarbības digitālo prasmju attīstībai, tādējādi veicinot iedzīvotāju digitālo tehnoloģiju pārliecinātu, kritisku un atbildīgu izmantošanu un darbošanos ar šīm tehnoloģijām mācību un darba vajadzībām, kā arī iesaisti sabiedrības dzīvē.

Līdz šim brīdim ir pabeigti esošās ēkas sienu atjaunošana, piebūves izbūve un dzelzsbetona joslas betonēšana. Samontētas pārseguma sijas, jumta nesošās konstrukcijas un daļēji uzmontēts jumta segums. Sagatavota grīdas pamatne, kā arī ieklāts putu polistirols un iebetonēta grīda. Tāpat ir uzmontēta ventilācijas iekārta un samontēti vājstrāvās kabeļi un elektrības kabeļi. Iekštelpās ir pabeigta dēļu griestu un palodžu montāža, tiek veikta mūrēto sienu apdare. Tuvākajā laikā tiks uzlikts grīdas segums un durvis.

Digitālās transformācijas centrs pavērs plašākas iespējas klātienes apmācībām Ventspils iedzīvotājiem un viesiem, tāpat tiks piedāvāta arī telpu noma semināriem un citiem pasākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Zalupinska 11.07.2022, 18:30:26

    Kāds būtu provizoriskais maksātspējīgo skaits, piemēram, ceturksnī, kuri būtu nobrieduši beidzot digitāli transformēties?

  • 0
    sranskis 12.07.2022, 09:38:55

    Es ļoti atvainojos, bet kā tas skanētu latviski?

  • 0
    ventspilnieks 36,7 12.07.2022, 10:34:23

    Tas skan tā, ka 20 gadus tiek čakarēta privātā biznesa sfēra. Piemēram, ASV ļoti pelnoša. Kā rakstīts, par ventspilnieku naudu tiks apmācīti arī viesi. Miljonus ieliekam, kad varētu viņus pelnīt. Būtu iedevuši augstskolai un frāķiem, lai tur ir jēdzīgi pasniedzēji un tiek 'saražots' jēdzīgs galaprodukts.

  • -2
    Marta P 12.07.2022, 12:12:25

    Jēdzīgs gala produkts jau būs! Turklāt - ja būtu kāds privātais, kas šo uzņemas, tad nebūtu vajadzības ko tādu veidot. Vai ir bijis kāds privātais, kas šo mēģinājis un pašvaldība liegusi?? Nav dzirdēts. Dzirdēts tik, ka vajag speciālistus , bet to trūkst, nu tad pilsēta iesaistās, lai tie būtu.
    Augstskolā un tehnikumā jau ar jaunieši no visurienes mācās, tie jau arī viesi.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 12.07.2022, 13:31:44

    Bija. Cilvēki laikus nomainīja biznesu vai aizbrauca citur, jo nevar pretstāvēt pašvaldībai un dempingam.
    Mācās, protams, no visurienes. Tās tomēr ir izglītības iestādes ar valsts atbalstu un vispārējām mācību programmām. VeA turklāt ne visiem par velti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: