Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Apzaļumošanas iecirknis šonedēļ noslēdz vasaras puķu stādīšanu dobēs. Kopumā pilsētas dobes, ziedu piramīdas, puķu podus un kastes, kā arī iekaramos puķu traukus rotā 106 414 stādi.

Dobēs vairāk nekā 50 vietās visā pilsētā sastādīti 93 868 ziedu stādi, tostarp, samtenes, leduspuķes, rudbekijas, lobēlijas, krustaines, balzamīnes, dālijas, petūnijas, gauras, verbenas, zeltnātres un citas. Atsevišķas dobes papildinātas ar dažādu šķirņu ziemcietēm, kas tiks saglabātas arī turpmākajās sezonās.

Kuldīgas un Jūras ielu, Ganību un Platās ielu, Ganību un Kārļa ielu krustojumā, kā arī uz Vidumupītes tilta, Brīvības ielā, Pārventas centrā, Jaunpilsētas laukumā, līdzās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijai un Ventspils Augstskolai izvietotas kopskaitā 226 puķu kastes, kas piepildītas ar 3242 vasaras ziediem. Puķu kastēs sastādīti sunīši, balzamīnes, lavanda, pelargonijas, petūnijas, zeltnātre, zeltenes, kalibrahojas un lobēlijas.

Ventspils vasaras ziedu rotu veido arī 157 iekaramie puķu trauki, kas uzstādīti Pārventā, Andreja ielā, Lielajā prospektā, Kuldīgas ielā, pie Ventspils Augstskolas un citviet pilsētā. Tajos sastādīti 3242 augu stādi – begonijas, kalibrahojas, dālijas, balzamīnes, zeltnātres, pelargonijas, petūnijas un verbenas.

Centrālajās vietās – Rātslaukumā, Laikrakstu alejā, Bērnu pilsētiņā, Lielajā prospektā un Sarkanmuižas dambī, kā arī pie Pārventas bibliotēkas, Kultūras centra un Ventspils autoostas izvietotas 22 ziedu piramīdas, kas piepildītas ar 4936 vasaras puķēm. Ziedu piramīdām izvēlēti tādu šķirņu augi kā begonijas, leduspuķes, kalocefāli, zeltnātres, dālijas, ipomejas, pelargonijas, samtenes un verbenas.

Savukārt kopskaitā 87 pilsētā izvietotajos puķu podos šovasar aug 1126 vasaras puķes: petūnijas, gauras, pelargonijas, zeltnātres, kannas, graudzāles, begonijas, sunīši, salvijas, verbenas, dālijas un balzamīnes.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -4
    Renars Z 04.07.2022, 17:32:07

    Malači, mēs to novērtējam, ir skaisti.

  • -2
    reku 04.07.2022, 19:23:05

    Smuki jau ir.Bet-kas par daudz,tas par skādi.Šitās uzkarinātās kastes,kā bildē,daudzviet mazina pārredzamību krustojumos.
    Pilnīgi pietiktu ar daudzmaz apravētām puķu dobēm,netērējoties priekš tādām piramīdām.podiem un kastēm.
    Ietaupītos līdzekļus varētu novirzīt sociālajai palīdzībai-patversmei un zupas virtuvei,jo nav noslēpums,ka pilsētā ir ne mazums likteņa apdalīto cilvēku.

  • -3
    Marta P 05.07.2022, 15:43:10

    Kur tad aizsedz un traucē pārredzamību?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: