Laika posmā no pusdienlaika līdz pulksten 15 un arī rītdien Latvijā gaidāms ekstremāli stiprs karstums, vietām gaisa temperatūra paaugstinoties līdz +33º, tāpēc visā valstī izsludināts sarkanais karstuma brīdinājums.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka arī Ventspilī ap pusdienlaiku gaisa temperatūra varētu sasniegt +33 grādus, bet vēlāk tā par dažiem grādiem samazināsies. Jau plkst.11 termometra stabiņš Ventspils ostā pakāpās līdz +30,7 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Gaisa temperatūra turpina paaugstināties, līdz ar to pārspēts 27. jūnija karstuma rekords Latvijā - 2020.gadā Rūjienā un Stendē reģistrētie +30,7 grādi. Šis ir pirmais valsts mēroga temperatūras rekords, kas Latvijā pārspēts kopš 2021.gada jūlija.

Pusnaktī pie mums tiek prognozēti +23 grādi. Karstums saglabāsies arī rītdien.

Speciālisti atgādina, ka lielajā karstumā ir būtiski paaugstināts veselības traucējumu risks, tāpēc neuzturies tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti jāuzņem šķidrumu, padzerties nepieciešams regulāri visas dienas garumā. Jāsamazina plānotās dienas aktivitātes, kuras var radīt papildu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū).

Ir iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: