Noslēdzoties putnu ligzdošanas periodam, šonedēļ tiks uzsākta niedru pļaušana pilsētas ūdenstilpēs un krastmalās, informē p.i. ''Komunālā pārvalde''.

Ik gadu no 15. aprīļa līdz 30. jūnijam stājas spēkā putnu ligzdošanas laiks, kā periodā ir aizliegts veikt jebkādus pļaušanas darbus dažādās ūdenstilpēs, kā dīķos vai ezeros. Lai Ventspils atpūtas zonas uzturētu tīras un sakoptas, novēršot to aizaugšanu, šonedēļ pakāpeniski tiks uzsākta niedru pļaušana atpūtas vietā pie Ventas un Būšnieku ezerā, Graudu ielas peldvietā un Reņķa dārza dīķī. Tāpat Jūrmalas parkā tiks iztīrīta dīķa gultne un likvidēti pārlieku saaugušie augi.

Ar niedru regulāru pļaušanu un gultņu tīrīšanu tiek uzlabots vispārējais ūdenstilpes ekoloģiskais stāvoklis, kā arī bridējputnu ligzdošanas apstākļi. Niedres tiek pļautas ar īpašu tehniku, kuras konstrukcija nodrošina ūdensaugu pļaušanu gan dziļumā, gan seklumā pie paša krasta.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 15.07.2021, 15:10:48

    Kāpēc tikai šonedēļ?
    Varēja taču jau ar 1.jūliju sākt.

  • 0
    Dambis 15.07.2021, 21:26:10

    Godātais meldru pļāvējs varētu rēķināties arī ar citiem laivotājiem un savu glauno džipu ar piekabi nolikt tā pat kā to dara pārējie laivotāji. Ceru tas vairs neatkārtosies un turpmāk novietos savu transportēšanas tehniku augšējā stāvvietā, ievērojot zīmi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: