Čehija pilsētā Podebradi aizvadīts Eiropas komandu čempionāts soļošanā 50km distancē, kurā 4. vietu izcīnīja Ventspils Olimpiskās vienības soļotājs Ruslans Smolonskis.

Ruslans finišēja pēc trīs stundām 50 minūtēm un 31 sekundes, tikai par 31 sekundi atpaliekot no Tokijas olimpisko spēļu normatīva un labojot savu personīgo rekordu par četrām minūtēm un 29 sekundēm.

Uzvaru svinēja spānis Marks Turs, kurš finišēja pēc 3 stundām, 47 minūtēm un 40 sekundēm. Otrais finišēja soms Aleksi Ojala, bet trešais itālis Andrea Agrusti. Smolonskim līdz goda pjedestālam pietrūka 39 sekundes.

Pēc finiša Ruslans bija ļoti emocionāls ''Tas viss nebūtu iespējams bez Ventspils pilsētas atbalsta kopš 2015.gada. Nopietni, man ir paveicies.''

Olimpiādei iespējams kvalificēties, izpildot noteikto normatīvu, līdz kuram gan Ruslanam pietrūkst 31 sekunde, kā arī pēc pasaules ranga. Olimpisko spēļu distancēs soļošanā piedalīsies 60 atlēti katrā disciplīnā. Pirms Eiropas komandu čempionāta sacensībām pasaules rangā Smolonskis bija 56. vietā, bet tagad noteikti pakāpsies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: