23. aprīlī, Ventspils pilsētas domes un pašvaldības iestāžu pārstāvji iepretim Ventspils pilsētas domei, kur atrodas 2,3 ha liels parks ''Zviedru valnis'', kas ir radies 18. gadsimtā no senāku Ventspils ostas nocietinājumu vaļņu paliekām, iestādīs 30 jaunu koku stādus.

Laika gaitā jūrai atkāpjoties šeit ir izveidojies liels pilsētas parks, kurā 2017. gadā tika veikti parka atjaunošanas darbi, izbūvējot jaunas kāpnes un skvēra apgaismojumu, uzstādot atpūtas soliņus un veicot koku vainaga veidošanu, taču kopš 2014. gada vairāki koki ir tikuši likvidēti, jo slimību dēļ tie pilnībā bija zaudējuši savu augtspēju.

Lai padarītu šo parku daudzveidīgāku ar krāšņāku un zaļāku ainavu, pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' veica pasūtījumu apstādījumu koncepciju izstrādei, kuru sagatavoja SIA ''Labie koki projekti'' ainavu arhitekte Lauma Garkalne un Anita Neilande, un Ventspils pilsētas attīstības komisijas sēdē tika atbalstīta koncepcija par 30 jaunu koku stādījumu ierīkošanu Zviedru valnī.

Zviedru valni papildinās ar sešām Japānas lapeglēm, divām Lamarkas korintēm, vienu Lamarkas korinti ''Ballerina'', trīs Japānas katsurām, trīs Kobusa magnolijām, vienu Sulanžu magnoliju, divām dekoratīvās ābeles šķirnēm ''Everest'' un trīs ''Rudolph'', vienu Māka ievu, vienu Kļavlapu platānu, vienu Amūras korķkoku un sešiem Sīkzobainiem kalnu ķiršiem ''Kanzan''.

Domājot par Ventspils pilsētas zaļās infrastruktūras pilnveidošanu, ik gadu tiek veikta rūpīga esošo stādījumu apsekošana, koku vainagu kopšana, kā arī stādījumu atjaunošana un papildināšana dažādās pilsētas vietās. Stādot kokus, tiek ievērota koku stādīšanas stratēģija, izvēloties katrā vietā augsnes sastāvam piemērotus un telpas mērogā iederīgus kokus, kuri ir spējīgi pielāgoties vietējiem klimatiskajiem apstākļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: