Lai parūpētos par svētku noskaņas radīšanu, Ventspils pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' jau oktobrī uzsāka Ziemassvētku dekorāciju un eglīšu uzstādīšanu dažādās Ventspils pilsētas ielās, skvēros un parkos.

Darbs pie Ziemassvētku rotājumu uzstādīšanas tiek sākts ar lampiņu virteņu uzstādīšanu kokos, kas ir salīdzinoši laikietilpīgākais darbs. Pilsētas kokos tiek izkārtotas ap 3200 spuldzīšu virteņu, kuru kopgarums sastāda teju 38,5 km. Koku dekorēšanai izmantotas spuldzīšu virtenes gan baltā, gan sarkanā krāsā. Arī šogad Austrumu zodiaka zīmes atradīsies Lielajā prospektā. Bet jaunas dekorācijas tiks uzstādītas Lielajā laukumā - trīs dažādi izgaismoti vides objekti mūzikas instrumentu formā, un Kuldīgas ielā posmā no Lauku ielas līdz Raiņa ielai jaunas dekorācijas būs gan apgaismojuma stabos, gan iekārtas virs ielas. Ziemassvētku dekorācijas rotās arī pilsētas apgaismojuma stabus dažādās vietās pilsētā, kā arī Pārventā.

Galveno svētku noskaņu palīdzēs radīt svētku egles, kas tiks dekorētas un rotātas ar spuldzīšu virtenēm un dažādām dekoratīvām figūrām. Svētku egles priecēs - Lielajā laukumā, Rātslaukumā, Bērnu pilsētiņā un Tirgus laukumā no meža atvestas egles, bet Bērnu parkā ''Fantāzija'' un pie Ventspils domes tiks dekorētas tur augošas egles. Pārventas centrā šajā gadā tiek uzstādīta karkasa egle, kas veidota no daudzām mazām eglītēm.

Arī vairākas pilsētas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības uzstādīs rotājumus un dekorācijas to teritorijās, tādejādi kopīgiem spēkiem veidojot svētku mirdzumu un noskaņu. Par tradīciju ir kļuvusi arī pašu ventspilnieku iesaistīšanās noskaņas radīšanā, pie savām privātmājām, uzņēmumiem vai veikaliem izvietojot svētku rotājumus.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Īlons 23.11.2020, 15:07:09

    Pats Puzes ķēniņš teica, ka dabīgā egle būšot rātslaukumā, bet neīstā - lielajā laukumā. Nu, ko.. atkal nolauzīs.

  • -1
    reku 23.11.2020, 15:46:03

    Jāce,ka šogad egli nostiprinās pienācīgi-ar spriegojamām atsaitēm,kā pērngad bija te dots padoms.

  • -1
    reku 23.11.2020, 15:46:28

    Kļ.lab.-jācer.

  • -3
    Eeeeeeeeee 23.11.2020, 18:01:46

    :(

  • -2
    Peļu junkuriene 24.11.2020, 08:35:13

    KP klerkiem jau prāta nepietiek kā egli nostiprināt! Jāsauc būs ārzemju speci vai jārīko konkurss!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: