Jau kopš 2017. gada Ventspilī turpinās darbs pie jaunu un inovatīvu atkritumu konteineru izbūves, tādējādi veicinot tīrību pilsētas teritorijā.

Arī šovasar, rūpējoties par sakoptu pilsētvidi, tiks izbūvēti trīs jauni vācu firmas Bauer daļēji iebūvētie pazemes tipa atkritumu konteineri ar piecu kubikmetru ietilpību. Tie atradīsies koplietošanas teritorijā starp mājām Lidotāju ielā 13, 15 un 17. Jaunie atkritumu konteineri ir daļēji iebūvējami zemē. Komunālo pakalpojumu sniedzējiem tos ir viegli apsaimniekot. Tāpat šāda veida konteineros iedzīvotāji var ērti ievietot atkritumus. Konteineros ir pazemināta temperatūra – aptuveni +6 grādi, tādējādi tiek novērsta nepatīkamas smakas izdalīšanās.

Kopumā pilsētā būs jau seši šāda tipa atkritumu konteineri – Inženieru ielā 101, Tirgus laukumā, Lielajā prospektā 36, kur ar Ventspils domes finansiālu atbalstu tika veikta sadzīves atkritumu konteineru novietņu pārbūve, un šovasar tiks izbūvēti papildu konteineri koplietošanas teritorijā Lidotāju ielā 13, 15 un 17. Būvdarbu pasūtītājs ir Ventspils P/i Komunālā pārvalde. Jaunie konteineri tiek izbūvēti, ņemot vērā daudzu iedzīvotāju lūgumu risināt problēmu ar lielākajiem konteineru pārraudzītājiem – kaijām. Putni atkritumus mēdz iznēsāt pa visu apkārtni, radot pamatīgu nekārtību. Kaijām piepalīdz arī Ventspilī bieži valdošais vējainais laiks. Jauno konteineru sistēma šos riskus izslēdz.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    reku 18.03.2020, 15:19:36

    Laba lieta jau tādi konteineri.
    Bet nav padomāts par cilvēkiem,kuri no tiem iegūst ne tikai pārtiku,bet arī par naudu realizējamas lieta,kā pudeles,metālu,utt.
    Par kaijām-ļautiņi jau paši vainīgi,kas nevīžo katrreiz aiztaisīt konteineru vākus pēc lietošanas.

  • 0
    Fleck 18.03.2020, 18:03:04

    Nav tikai tā vien, ir ļautiņi kuri speciāli nomet/izber, putniem barību, blakus konteineriem...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: