Pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' kā ilggadējs atkritumu apsaimniekotājs Ventspils pilsētā vēlas apkopot materiālus par atkritumu apsaimniekošanas vēsturi pilsētā, tādēļ aicina arī iedzīvotājus iesaistīties šajā procesā.

Labiekārtošanas kombināta vēsture sniedzas līdz pat 1945. gadam, kad tas savu darbību sāka kā ''Komunālo uzņēmumu kantoris'', apvienojot vairākus uzņēmumus - trīs komunālās frizētavas, divas komunālās dārzniecības, divas pirtis, viesnīcu ''Rīga'' un komunālo veļas mazgātavu. Uzņēmums tolaik sniedza komunālos pakalpojumus pilsētas iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem un atsevišķiem iedzīvotājiem.

Kaut gan uzņēmuma darbība tika uzsākta jau turpat 75 gadus atpakaļ, atkritumi noteikti tika apsaimniekoti jau no laika, kad pilsētas teritorijā apmetās pirmie iedzīvotāji.

Tādēļ pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' vēlas apkopot dažādus vizuālos materiālus par atkritumu apsaimniekošanas vēsturi pilsētā un aicina iedzīvotājus, bijušos uzņēmuma darbiniekus iesaistīties šajā procesā - dalīties ar fotogrāfijām, pierakstiem vai citiem uzskates materiāliem, kuros būtu redzams, kā gadu gaitā attīstījusies atkritumu apsaimniekošanas joma.

Fotogrāfijās var būt attēlots gan sētnieku darbs, gan atkritumu savākšanas transports, konteineri vai izgāztuves, vai ielu skati, kā arī dažādi avīžu raksti par šo tēmu.

Iegūto informāciju labiekārtošanas kombināts vēlas apkopot un izvērtējot iegūtos materiālus, iespējams, izveidot arī izstādi par atkritumu apsaimniekošanas nozares vēsturi un attīstību.

Materiālus iedzīvotāji aicināti sūtīt gan elektroniski uz e-pastu: vlk@ventspils.lv, gan pa pastu - Pils iela 12, Ventspils, LV-3601, vai nogādāt personīgi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    reku 07.02.2020, 15:42:31

    Tādi auto,kā bildē,-ar pacēlāju sānā,parādījās vēlāk.Pirms tiem bija platforma uz GAZika bāzes priekš 6 vai 8 konteineriem (palabojiet,ja skaitlis nepareizs).Atveda tukšos,apmainīja pret pilniem,neliels celtnītis bija ,liekas ,ar hidraulisko piedziņu.
    Vēl atminos apaļos toverveida bunduļus,to saturu izbēra 2 veči, savāca cita veida transports.

  • 0
    Tas pats 08.02.2020, 17:11:38

    Un tualetes saturu izveda ar zirgu. Kuram bija speciāli rati priekš visa. To atceros no bērnības.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: