Nu jau nevienam ventspilniekam vairs nav jautājums, kas ir šķiroto atkritumu savākšanas laukums, – jau kopš 2004. gada laukumi Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a veiksmīgi darbojas un ir ļoti labi apmeklēti.

Šo gadu laikā pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts ir radusi iespēju pieņemt arvien jaunus atkritumus veidus, kā arī piedāvāt jaunus pakalpojumus – 2019. gads tam nav izņēmums.

Kā jau ierasts, šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a ik dienu, izņemot pirmdienas, var nodot dažāda veida atkritumus:

  • atkārtoti pārstrādājamus atkritumus (plastmasa (marķējums HDPE, PEHD, PET, LDPE), polietilēna plēve, stikls (stikla burkas, pudeles un logu stikls), makulatūra, kartons, metāls);

  • videi kaitīgus atkritumus (ledusskapji, plītis utt.; 4 gab. riepas);

  • sadzīvē radušos bīstamos atkritumus (akumulatori, luminiscences lampas, dzīvsudrabu saturoši atkritumi, krāsas u.c.);

  • liela izmēra atkritumus (mēbeles);

  • zaļos atkritumus – no aprīļa līdz novembrim ieskaitot (nopļauta zāle, lapas, dārzeņi, augļi, sasmalcināti zari);

  • būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumus līdz 1 m3 (atkritumu izmēri apmēram 60x40x100 cm un svars līdz 50 kg; flīzes, izlietnes, tualetes podi utt.), kas ir maksas pakalpojums. Ar aktuālajiem izcenojumiem aicinām iepazīties pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts mājaslapā.

2019. gadā, lai paplašinātu laukumos piedāvāto pakalpojumu klāstu, tika izveidoti grāmatu apmaiņas punkti, kuru galvenais mērķis ir – ļaut grāmatām ceļot pie jauniem lasītājiem. Paņemot no plaukta vai ieliekot tajā grāmatu, nav nekādu pienākumu citam pret citu – katrs interesents var atstāt sev vairs nevajadzīgu grāmatu un paņemt lasīšanai kādu no citu atnestajām grāmatām, un tās atpakaļ nav jānes.

Savukārt tagad, gadumijas laikā, pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts piedāvās vēl vienu jaunu pakalpojumu – laukumos bez maksas tiks pieņemtas arī svētku eglītes, protams, bez rotājumiem. Šo pakalpojumu plānots uzsākt pēc Jaunā gada sagaidīšanas – ar 6. janvāri, un tas turpināsies visa mēneša garumā. Aicinām izmantot šo iespēju! Eglītes plānots nodot tālākai pārstrādei.

Ar plašāku informāciju par atkritumu veidiem, ko pieņem šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, aicinām iepazīties, apmeklējot pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts mājaslapu: www.vlk.lv, sadaļā Atkritumu apsaimniekošana/šķirotie atkritumi.

Lai zaļiem darbiem pilns un veiksmīgs Jaunais gads!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • -2
    666.Ventspils. 30.12.2019, 05:20:40

    Būtu vēl labāk,ja par makulatūru un metālu varētu saņemt reālu samaksu...

  • 0
    Uģis Juris 30.12.2019, 11:00:25

    ”Vairāk nekā vienkārši”- tiešām? Diemžēl jāatzīsts ka tas ir bizness nevis šķirošanas laukums. Vieglāk noskaukt lietas kas tiek pieņemtas bez maksas, jo lielāko daļu pieņem par maksu.
    Aizvedu vannas istabas paklājiņu- maksā!
    Spoguli- maksā!
    Pajauktu veļas mašīnu- maksā!
    No putoplasta vispār mūk pa gabalu un negrib tuR redzēt.
    Kā jūs domājat kur es beigās to visu aizvedu? - iemetu kopējā atkritumu konteinerā!
    Ja pašvaldības iestādei būtu svarīgi tiešām šķirot, tad aicinu būt pretīmnākošiem pret iedzīvotājiem kuri paši aizved uz laukumu un pieņemt visu bezmaksas.
    Tad arī varēs rakstīt-“Vairāk nekā vienkārši”.

  • -9
    Arnis Junge 30.12.2019, 11:45:06

    Nu bet tas jau ir loģiski. Cilvēkam ir jādomā arī par to, ko viņš aiz sevis atstāj un, ja šis būs bezmaksas pasākums (es domāju - atkritumu nodošana), tad jau cilvēki ražos uz nebēdu un vispār neaizdomāsies par vides lietām. Man čoms dzīvo mazpilsētā - viņam vispār nav iespēja tikt vaļā no tādiem lieliem sadzīves atkritumiem. Ko var - to sadedzina, bet vannu, piemēram, jau nesadedzināsi. Tā kā - mums vismaz ir kur nodot. Par velti mūsdienās nav nekas.

  • -3
    .Barons.. 30.12.2019, 16:25:50

    Arnis Junge kung.
    Ja to Vann būt no čugun-būt vest uz "Vtorčermet"!
    Varet nodot un vel kād Oiro saņemt.

  • -10
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 30.12.2019, 14:12:07

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka šķiroto atkritumu savākšanas laukumi nav veidoti ar mērķi, lai tajos varētu nodot visu veidu atkritumus, turklāt bez maksas – tas nav atkritumu poligons. Laukumu mērķis ir nodrošināt, ka iedzīvotāji bez maksas var nodot otrreizējai pārstrādei derīgus atkritumus, zaļos atkritumus (nopļauta zāle, dārzeņi, augļi, sasmalcināti zari), liela izmēra atkritumus (mēbeles) un videi kaitīgus un sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, tostarp 4 gab. riepas. Papildus atkritumu veidiem, ko pieņem bez maksas, ir radīta iespēja atbrīvoties no lielāka izmēra un neliela remonta laikā radītajiem atkritumiem, kas ir maksas pakalpojums.

    Atgādinām, ka par radītajiem atkritumiem ir atbildīgs atkritumu radītājs un arī apsaimniekošanas izmaksas jāsedz atkritumu radītājam.

    Aicinām iedzīvotājus novērtēt izveidoto infrastruktūru un izmantot piedāvātas iespējas!

    Lai “zaļiem” darbiem pilns Jaunais gads!

  • 0
    Reptīlis 30.12.2019, 15:53:39

    Nepamet doma, ka toreiz, kad par Eiropas naudu cēla izgāztuvi , iegādājās konteinerus un izbūvēja šos divus šķirošanas laukumus, to pirmatnējā nozīme bija sašķirot visus savāktos atkritumus, un tikai tad mazāko daļu vizināt uz Pentuļiem apglabāt.

  • -1
    Nif nifs 02.01.2020, 08:20:53

    Hmm, tikai jautājums, vai šī - parastais iedzīvotājs - ir īstā mērķauditorija, kurai aizrādīt par atkritumu ražošanu. Piemēram, kā nopirkt datoru bez putuplasta? Vai citu kādu sadzīves tehniku? Viss taču tagad tiek saiņots. Tad jāsāk ar otru galu - nu neražojam tik daudz visādus saiņojamos, piezemējamies, iztiekam ar vienkāršakiem iesaiņojumiem! Kustinām valdību domāt par to globāli. Nevis "uzbraucam" gala patērētājam!!! Es arī visu metu parastā konteinerā, zaļojiet paši, kamēr lapas pa ausīm nāk ārā.

  • -4
    Viktors Torpēda 02.01.2020, 13:53:22

    Jā, taisnība par to pārdošanu - viss mums tiek piegādāts iepakojumos. Bet es domāju, ka tā jau ir valsts mēroga problēma, ne vienas vai otras pašvaldības - es domāju, ka to atkritumu apsaimniekošanu pa lielam pašvaldībās regulē kāds valsts normatīvais akts.

  • 0
    Minimuss 08.01.2020, 05:55:00

    Ja iespējams,iepakojumus vajag censties atstāt turpat veikalā.Lai paši tiek galā.

  • -10
    Latvija pāri visām! 02.01.2020, 12:33:25

    Arī visu šmuci tikai parastā konteinerā, par kura apkalpošanu maksāju ik mēnesi.
    Un lai iet ar saviem eko-murgiem ieskrieties pie t ā s zviedru meitenītes!)
    Kura vēlas atņemt mums normālas vecumdienas!

  • -9
    Nif nifs 02.01.2020, 15:32:30

    Viņai vienkārši kaut kā bija jāizārstē depresija. Ta nu izdomāja veidu.

  • -8
    Latvija pāri visām! 03.01.2020, 00:11:25

    Trakākais ir, ka viņa apzināti kūda citus bērnus pret vecākiem.
    Jo viņiem tokš bērnību esot nolaupījuši. Un tie mūsdienu pavļiki marozovi pavelkas.
    Aiz treknas dzīves nezin ko vēl izfantazēt.
    Hate kults sīkajiem.(

  • 0
    некто 03.01.2020, 16:14:20

    Pa tiem riepam - kāpēc var nodod tikai 4 ? Ja man viņu it ap 20, man ko, piecas dienas vajag braukt uz to pieņemšanas punktu, tērēt savu laiku kā arī diegvielu. Kāpēc es piemēram nevar uzreiz tur visus atstāt ? Vai labāk man viņus uz mežu aizvest un tur atstāt?

  • -4
    Viktors Torpēda 06.01.2020, 14:44:22

    A kur Tu dabūji 20 riepas? Nelegālo biznesu kruķī?

  • -4
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 07.01.2020, 11:34:21

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” skaidro, ka saimnieciskās darbības rezultātā radušās nolietotās riepas uzņēmums pieņem jebkurā daudzumā, bet tas ir maksas pakalpojums. Šķiroto atkritumu savākšanas laukumos tieši iedzīvotājiem ir radīta iespēja bez maksas nodot 4 riepas gadā, kas ir pietiekams daudzums, lai mājās neuzkrātos liels nolietoto riepu daudzums, kā arī tās nebūtu nelegāli jāizmet vidē.

    Atgādinām, ka uzņēmums šīs riepas nodot tālākai pārstrādei, par šo atkritumu nodošanu maksājot.

    Sīkāka informācija:

    · Pa tālr.: 63626920
    · E-pastā: vlk@ventspils.lv
    · Ierodoties personīgi: Pils ielā 12, Ventspilī

  • 0
    некто 07.01.2020, 12:43:03

    Man garāžā ir 21 gab. Un nodod par maksu kautka negribas, Nu tad atnāks pavasaris, garāžā būs liela tīrīšana un es aizvedīs uz mežu visas riepas.

  • 0
    Minimuss 08.01.2020, 05:56:18

    Riepas tak var izmantot Līgo vakara ugunskuram.

  • -6
    Katja 06.01.2020, 14:49:25

    Būt domāt, ka te atkal stāsts ir par sabiedrības izglītošanu. Neviens tāpat vien nevāks riepas un pēc tam nedomās, kur tās var nodot. Ir jāsaprot, ka ir kaut kāda norma, kurā pašvaldība vai, lai nu tā būtu kāda labdarības organizācija palīdzēs atbrīvoties no atkritumiem. Ja vēlies dzīvot pāri normas limitiem - dzīvo, bet par to būs dārgāk jāmaksā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: