Ventspils pilsētas domes pilsētas attīstības komisijā tika skatīts jautājums par Reņķa dārzā esošo vides objekta ''Kamols'' demontāžu.

Pēc vairāku pilsētnieku aicinājumiem P/i ''Komunālā pārvalde'' regulāri veic vides objektu apsekošanu, tiem veicot remontdarbus. Vides objekts ''Kamols'' tika uzstādīts 2006. gadā. Pēc sākotnējās ieceres šo objektu daļēji izmantoja kā rotaļu iekārtu un apskates objektu, taču diemžēl to ļoti iecienījuši ir arī vandāļi, neskaitāmas reizes tam regulāri sagriežot un atpinot virves, tādējādi padarot šo objektu vizuāli nepievilcīgu. Situāciju apgrūtina arī fakts, ka vides objekts ir 4 m augsts un pa to, izmantojot sagrieztās virves var uzrāpties, pakļaujot sevi nelaimes gadījumam.

Kaut arī ir blakus objektam, ir uzstādīta brīdinājuma zīme, ka pa kamolu rāpties ir aizliegts, šis brīdinājums netiek ņemts vērā.

Lai izvairītos no nelaimes gadījuma, ņemot vērā, ka šis objekts neatbilst drošības prasībām, kādas paredz Latvijas valsts standarts par rotaļu iekārtu ekspluatāciju, kā arī to, ka vides objekts ir novecojis, ir pieņemts lēmums to demontēt.

Pēc nepieciešamo sagatavošanas darbu veikšanas, vides objekts ''Kamols'' no Reņķa dārza tiks noņemts.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -7
    reku 01.11.2019, 15:48:28

    Šūpoles jau noplēsa-neesot drošas.Tagad arī kamols tiek noārdīts.Tad vajag ņemt buldīzeri un visas tās atrakcijas nostumt prom.

  • 0
    ms.bubble 01.11.2019, 20:54:09

    Varbūt katram objektam kameru klāt un bez žēlastības sodus tādiem šmurguļiem, nevis vecākiem? Jo kāpēc gan vajadzētu bojāt un zaudēt tādus skaistumus, kas ir R.D tikai dažu neizaudzinātu zīdaiņu dēļ..
    P.S. - Sācies noriet hahahaha

  • -7
    Margrieta345 02.11.2019, 07:17:51

    Vandāļiem pielietot miesas sodus.Publiski.
    Tas iedarbotos.

  • -3
    Blogs 01.11.2019, 21:44:31

    Tikai kameras atrisinās vandāļu patvaļu!!!!!!!Ja nav žel naudas laika un līdzekļu kam tādam tad ko žēlot naudu un līdzekļus lai sodītu vandāļus?!

  • -8
    A.n.i.t.a 02.11.2019, 06:36:19

    Žēl , ka vieglālk ir nojaukt visai oriģinālu vides objektu , nevis pielikt video un tik tiešām sodīt vandāļus.Nedomāju ,ka nojaukšana ir lētāka par novērošanas kameras uzstādīšanu, bet tas jau ierasts , ejam vieglāko pretestības ceļu- nav objekta, nav problēmas.

  • -2
    Katja 04.11.2019, 13:20:23

    Gan jau dome izdomās kaut ko vietā - šis tomēr ir uzstādīts jau 2006.gadā - domāju, ka mums ir arī jaunāki, interesantāki objekti un lietas, kuras varam uzstādīt un parīt pilsētas viesiem, kas reizē var kalpot kā izklaides objekts bērniem. Lai gan bērniem ir tik daudz izklaides iespējas mūsu pilsētā - 36 bērnu laukumi iekšpagalmos un 2 bērnu pilsētiņas.

  • -1
    .Kurzemniece 04.11.2019, 15:16:43

    Ne vienmēr jaunāks ir arī labāks,īsto vērtību piedos vecums.
    Ja būtu kāda rotaļu iekārta piedzīvojusi,teiksim 50 gadus,ar to varētu lepoties.Bet pie mums-pilsetā ar rītdienu-ar vieglu roku tik noārda.

  • -5
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 04.11.2019, 16:25:35

    Vēlamies darīt zināmu, ka uzsvars vides objekta “Kamols” demontāžai tomēr vairāk liekams uz to, ka šis objekts ir bīstams dēļ sava lielā augstuma. Ja bērnu rotaļu iekārtām, kuras ir taisītas augstākas, ir speciāli norobežojumi, tad kamolam tādu nav, taču kritiena augstums 4 m ir pietiekami liels, lai gūtu nopietnus savainojumus. Šajā gadījumā lēmums ir vairāk balstīts jautājumā par drošību, un iespējamām sekām, ne emocijām. Var piekrist, ka videonovērošana daļēji atrisinātu un novērstu vandālismu, tomēr drošību tā neuzlabos. Turklāt izbūvēt optisko kabeli, pievadīt elektrību un uzstādīt videonovērošanas iekārtas speciāli dēļ vides objektu “Kamols” būs ļoti liels finansiāls ieguldījums, kam šobrīd nav pamatojuma. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem.

  • 0
    Margrieta345 04.11.2019, 17:11:32

    Jā,mūsu bērnībā puikām un arī meitenēm iemīļota laika pavadīšanas vieta bija jaunceltne.Tad tā neapsargāja,kā tagad.Un nebija dzirdēts,ka kāds būtu nosities.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: