Jūnija mēnesī ēkas Pils ielā 45 pārbūves darbiem tika piešķirts tehnoloģiskais pārtraukums. Ēkas demontāžas darbu laikā tika konstatēta nepieciešamība pēc izmaiņām projektā būvkonstrukciju sadaļā.

Pils ielā 45 un 47 šobrīd tiek rekonstruētas un atjaunotas divas ēkas, kuros tiks izveidoti mūsdienīgi biroji informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumam. Šobrīd jau ir notikusi izsole par nākotnes telpu biroju nomu, kurā uzvarēja uzņēmums SIA “TestDevLab”, kurš nākotnē plāno ierīkot 37 jaunas darbavietas.

Pils ielas projekta realizāciju un būvniecības darbus veic SIA “Pilsbūve”, projektā paredzot galvenokārt divu avārijas stāvoklī esošu ēku pārbūvi, kas ietver iekšējo un ārējo komunikāciju izbūvi un teritorijas labiekārtojuma izveidi.

Uzsākot projekta īstenošanas darbus, SIA “Pilsbūve” projekta vadītājs Viesturs Asaris atzina, ka sākotnējais projekta konstrukciju risinājums šķita realizējams, tomēr uzsākot ēku demontāžas darbus, tika atklāti vairāki faktori, kurus nebija iespējams paredzēt projektā. Tas radīja sarežģījumus turpināt būvniecības procesu. Ēku ārsienas demontējot, tika konstatēts, ka tām ir gaisa šķirkārtas, kas maina esošo konstrukciju balstvietu stiprinājumus. Gaisa spraugas ir jāizpilda, lai tiktu nodrošināta mūru nestspēja. Līdz ar to celtnieciskie darbi ēkās tika apturēti saistībā ar nepieciešamību pēc jauniem risinājumiem no projekta autoriem, jo būvprojektā ietvertie risinājumi nevarēja tikt pielietoti saistībā ar neatbilstošu ēku stāvokli.

Līdz ar to, tehnoloģiskā pārtraukuma laikā, tika izstrādāti jauni būvkonstrukciju risinājumi. Saņemot pozitīvu ekspertīzes slēdzienu šīm būvkonstrukciju izmaiņām tika dota zaļā gaisma vispārceltniecisko darbu atsākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pornieks 16.08.2019, 12:55:52

    Laika nav, inovāciju centrs jau ieplānots brēc!

  • 0
    Pornieks 16.08.2019, 13:06:19

    Neaizber vecu aku, kamēr jauna nav izrakta.
    Latviešu sakāmvārds

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: