Sākoties pamatīgam sniegputenim, šodien, 27. novembrī no plkst. 14 uzsākta Ventspils pilsētas ielu attīrīšana no sniega, nodarbinātas 4 ziemas dienesta vienības – 3 smagās automašīnas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisītājiem, kā arī 1 mehāniskā tīrīšanas traktorvienība uz veloceliņiem.

Šobrīd tiek turpināti ceļu segumu tīrīšanas un kaisīšanas darbi, kas veic galveno ceļu A, A1 un B klases ielas kaisīšanu ar tehniskās sāls materiālu.

Sniega tīrīšanas darbi pēc nepieciešamības tiks turpināti vakarā un arī visas nakts garumā.

Labiekārtošanas kombināta darbinieki aicina iedzīvotājus būt saprotošiem – pilsētas teritorija no sniega tiek attīrīta pakāpeniski, snigšanas gadījumā uz ceļiem tiks atkārtoti sūtīta smago automašīnas/sniega tīrītāju ar pretslīdes materiāla kaisītāju tehnika.

Ziemas laikā Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli.

Ielas tiek tīrītas prioritārā secībā saskaņā ar Ventspils pilsētas ielu sadalījumu ziemas uzturēšanas klasēs.

Kopumā Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” īpašumā ir 5 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām, pieejamas līdz pat 17 traktortehnikas vienības, kā arī 5 smagās automašīnas ar kravas kastēm sniega izvešanai.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -4
    Bardaks 27.11.2018, 16:24:07

    "Ziemas laikā Ventspilī visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri apseko ielu stāvokli."
    Kur šitā var melot? Pagājušo gadu,pirmais sals- Lielais prospekts plkst. 8:00 tīrā slidotavā... šo sestdien tas pats, plkst 24:00 tilts ledū un no rīta visi ceļi dzīvā ledū ...liekas tie Jūsu atbildīgie darbinieki dežūru laikā regulāri guļ, kad noguļ apledojumu vai snigšanu ... gadu no gadiem... un tik slavināt ,kā nu redz esat gatavi ziemai.

  • -3
    Pipars 27.11.2018, 17:30:45

    Veloceliņi Saules un Ganibu ielās aiz Riņķa ielas vispār 5 vakarā nebija tiriti.

  • -2
    keiss 27.11.2018, 18:06:51

    vienigi kas bija sagatavots darbam vislabakais imants kas štūreja ielu no sniega,a tā nevienas citas vienības nebija manāmas sniegošanas laika,un komunaliem nav tik daudz tehnikas ka slave te portāla.

  • 0
    еs 27.11.2018, 19:26:18

    Kura iestāde šajā ziemas sezonā tīrīs ceļa zīmes?

  • -1
    qwerty 27.11.2018, 19:53:03

    Atkal ! Atkal sniega tīrīšana ! Sniegs ir balts , to tīrāku nedabūsiet !
    Ielu un ietvju attīŗīšana no sniega, vai sniega novākšana no brauktuves - tā būtu rakstāms.

  • -1
    keda 27.11.2018, 22:50:22

    Ko var muldēt, ap 17 biju ārā, 3 šķūrus redzēju! 2 auto, 1 traktors. Un neskaitāmi sētniemi!

  • -1
    ^^—^^ 28.11.2018, 08:36:26

    Es būt piekrist Kedai - gāju mājās no darba un varēja dzirdēt kā visur rūc tehnika, brauc traktori. Nu nekad jau nebūs tā, ka vienlaicīgi visur, viss tiks notīrīts. TĀ NEBŪS. Tehnika ir tik, cik ir - līdz ar to tīrīšanas darbi noteikti tiek sadalīti prioritārā secībā.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 28.11.2018, 15:58:45

    Informējam, ka pilsētā veloceliņi ir sadalīti A un B kategorijās, jo vienlaikus visus celiņus notīrīt nav iespējams. Drošībai veloceliņus tehnika tīra ar 6-8 km/h lielu ātrumu, un jāņem vērā tas, ka veloceliņu garums pilsētā ir ap 60 km, tādēļ visus veloceliņus vienlaikus nav iespējams notīrīt. A klases celiņiem ir jābūt notīrītiem 6 stundas pēc nokrišņu beigšanās, savukārt B klases celiņi tiek notīrīti 24 stundu laikā. Intensīvas snigšanas gadījumā veloceliņi tiek tīrīti visu dienu.
    Lai nodrošinātu satiksmes drošību, atbildīgie dienesti sadarbojoties ar pašvaldības policiju uzrauga ceļa zīmju stāvokli un nepieciešamības informē atbildīgos dienestus, kuri operatīvi reaģē, lai attīrītu aizputinātās ceļa zīmes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: