Ventspils pilsēta Latvijas mērogā ik gadu izceļas ar savu pievilcīgo pilsētvidi, puķu dobēs atrodamas krāšņas ziedu kompozīcijas, pilsētas seju papildina ziedu skulptūras un strūklakas. 

Lai pilsētas apkārtne mudinātu arī iedzīvotājus savu piemājas vidi veidot koptu un gaumīgu, arī šogad tiek rīkots konkurss Pilsētas rota, kura laikā ikviens skaista dārza īpašnieks aicināts atklāt sava dārza burvību.

Šogad konkurss Pilsētas rota 2018 norisināsies laika posmā no 25. jūnija līdz 3. augustam. Individuālo dzīvojamo māju īpašnieku pieteikšanās konkursam Pilsētas rota 2018 būs iespējama līdz šā gada 13. jūlija plkst. 17.00 (pieteikšanās telefoniski Ventspils pilsētas pašvaldības iestādē Komunālā pārvalde, tālr. 63624269, rakstot uz e-pasta adresi kom.parvalde@ventspils.lv vai sūtot vēstuli pa pastu, adrese: Užavas iela 8, Ventspils, LV-3601).

Vairāk informācijas par konkursu Pilsētas rota 2018 lasāms nolikumā ŠEIT.

Konkursa mērķis ir apzināt Ventspils skaistākās un kvalitatīvāk ie­kārtotās individuālo dzīvojamo ēku teritorijas, popularizējot koptus, mūsdienīgus vai tradicionālus vides raksturam atbilstošus dārzu veidošanas principus, veicinot ventspilnieku vēlmi piedalīties pilsētas ainavas uzturēšanā un sakopšanā.

Žūrijas komisija, kurā ietilpst deviņi dažādu nozaru pārstāvji, vērtēs individuālo dzīvojamo māju te­ritorijas Ventspilī, kuras būs pie­tei­kuši šo teritoriju īpašnieki vai lie­totāji. Notiks arī vērtēšana nominācijā skats no malas, kurā noteiks skaistākos dārzus, kas īpaši izceļas un ir pamanāmi ar savu sakoptību pilsētvidē.

Vispievilcīgākie, krāšņākie un oriģinālākie Ventspils iedzīvotāju dārzi tiks vērtēti pēc dažādiem kritērijiem – kāds ir dārza kopskats un dārza uzturēšanas kvalitāte, ņems vērā arī tādas nianses kā karoga eksponēšana, dekoru pieskaņotība kopējam dārza tēlam, mājas numura zīmes saskatāmība u.c.

No konkursā pieteiktajiem un žūrijas skatā no malas izvēlētajiem skaistākajiem dzīvojamo māju ­dārziem tiks noteikti labākie 80, priekšroku dodot īpašumiem, kuri ir pieteikušies paši. Pēc žūrijas izvērtējuma no 80 labākajiem dārziem 10 skaistākie dārzi tiks nominēti atzinībai Pilsētas rota 2018, izvirzot 1., 2. un 3. vietas ieguvēju. Papildus komisija var piešķirt atzinību arī vairākās kategorijās, piemēram, no jauna ierīkots dārzs, tradicionāls dārzs u.tml.

Sakoptāko īpašumu adreses un uzvarētāji tiks paziņoti līdz 4. augustam portālos ventspils.lv un ventasbalss.lv, kā arī laikrakstā Ventas Balss. Konkursa laureāti saņems vērtīgas balvas no Ventspils pilsētas domes, uzņēmuma Bosch pārstāvniecības un AS Diāna. 80 pašu skaistāko dārzu īpašnieki 25. augustā dosies pašvaldības rīkotajā pieredzes apmaiņas ekskursijā uz Zemgales skaistākajiem dārziem un stādaudzētavām, kas dos iespēju iepazīties ar citu pieredzi dārza iekārtojuma jomā.

Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un pieteikt pašiem savas vai citu ventspilnieku sakoptās dzīvojamo māju sētas dalībai konkursā Pilsētas rota 2018!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: