13. jūnijā plkst. 19 Pārventas bibliotēkā notiks kameransambļa „Latvian Sound Quartet” koncerts. Programmā izskanēs latviešu komponistu mūzika – oriģināldarbi, kas komponēti speciāli šim kameransamblim.

Kameransamblis „Latvian Sound Quartet” (Jana Zeļenska – oboja, Līva Plociņa – vijole, Māra Botmane – čells, Roksana Tarvide – klavieres) šogad svinēs savu piecu gadu jubileju. „Caur mūsu pašmāju komponistu mūziku mēs izsakām mīlestību un pietāti pret savu valsti. Latviešu mūzikas popularizēšana ir viens no galvenajiem vektoriem kvarteta darbībā,” stāsta kameransambļa dalībnieces.

„Latvian Sound Quartet” piecu gadu laikā ieguvis augstus apbalvojumus dažādos konkursos, iestudējis daudzas kamermūzikas programmas, sākot no Vīnes klasikas līdz mūsdienu latviešu mūzikai. Interese par laikmetīgo mūziku apvieno ansambļa biedrus, tādēļ ir izveidojusies cieša sadarbība ar pašmāju komponistiem. Šo sadarbību pastiprina arī fakts, ka kvarteta instrumentu sastāvs ir ļoti rets, līdz ar to līdz šim orģinālskaņdarbu bija ļoti maz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: