Sporta skolas Spars U17 vecuma grupas komanda tika īpaši sumināta par jau piektā Latvijas Jaunatnes basketbola līgas titula izcīnīšanu.

Matīsa Graudiņa trenēto U17 vecuma grupas basketbola komandu, kas Latvijas Jaunatnes basketbola līgā triumfēja jau piekto sezonu pēc kārtas, sveica gan Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, gan sporta skolas direktors Aleksejs Spasjoņņikovs. Viņi jaunajiem basketbolistiem novēlēja veiksmi turpmākajā karjerā un ar laiku papildināt arī BK Ventspils rindas, lai kopā dotos pēc jauniem Latvijas čempionāta tituliem. Sportistiem un trenerim tika arī aktīvai atpūtai noderīgas dāvanu kartes.

Lai gan priekšsacīkstēs jaunie ventspilnieki neizvairījās no zaudējumiem, izšķirošās cīņas tika aizvadītas ļoti pārliecinoši. Ceturtdaļfinālā ar 102:43 tika sagrauta Saldus komanda, pusfinālā ar 94:62 krita BS Rīga, bet finālā ar 81:63 – arī vienība DSN.

«Lai gan mēdz teikt, ka nosargāt titulu ir grūtāk, nekā izcīnīt to pirmo reizi, man šķiet, ka mums ar katru gadu tieši ir vieglāk. Mēs kļūstam arvien labāki, tāpēc arī uzvarēt ir arvien vieglāk. Noteikti ar katru gadu kļūstam spēcīgāki arī kā komanda, mēs esam saliedēti kā viens vesels, kas arī palīdz uzvarēt. Vairs nedomājam par to, kura komanda var sarūpēt kaut kādas problēmas, jo zinām, ka esam spēcīgāki par visiem, lai gan sezonā sanāca arī paklupt. Tā ka galvenais bija pašiem būt gataviem cīnīties un neiedomāties, ka kāds mums uzdāvinās uzvaru,» čempionu titulu sēriju komentē komandas kapteinis Deniss Punkstiņš.

Savukārt galvenais treneris Matīss Graudiņš slavē savu komandu ne vien par rezultātiem, bet arī ieguldīto darbu: «Skatoties statistiku, tiešām var padomāt, ka viss mums nāk ļoti viegli, bet tas panākts ar smagu un ilgstošu darbu. Tā ka tikt līdz šīm nosacīti vieglajām uzvarām nebija nemaz tik vienkārši. Vienotība komandā tiešām ir liela, turklāt kodols nav mainījies jau kopš pirmā titula izcīnīšanas. Viņi paši labi apzinās, ka kausu nevarēs tā vienkārši paņemt, tas būs jāizcīna. Sezonā mums gadījās arī zaudējumi, kas varbūt pat bija labi, jo neļāva atslābināties, kas būtu taisnākais ceļš grāvī. Visi bija kārtīgi noskaņojušies un paveica savu darbu teicami.»

Čempionu komandā spēlēja Kristofers Šepte, Roberts Smildzējs, Kristaps Ķilps, Ričards Vitoļskis, Toms Stupele, Kristaps Čavars, Mārtiņš Šmuksts, Deniss Punkstiņš, Rūdis Zernevics, Rūdolfs Punkstiņš, Verners Krūmiņš un Matīss Bertāns, bet priekšsacīkstēs tai palīdzēja arī Kristers Blumentāls, Rūdolfs Veinbergs, Rihards Dipners un Viesturs Purvišķis.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -6
    Margrieta. 13.06.2018, 13:00:42

    Kāds latvisks uzvārds jaunajam sporta skolas direktoram!
    Nez,kas viņš ir pēc specialitātes?
    Vai atkal peldēšanas treneris?
    Varēs atkal pieļaut kāda bērneļa noslīkšanu?

  • -3
    keda 13.06.2018, 13:02:56

    Stulba zoss tu esi , tas nu ir pilnīgi skaidrs.

  • -1
    karlito 13.06.2018, 17:23:24

    Margrieta,tu ar galvu draudzējies?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: