Alus darītavas "Užavas alus" izsludinātajā iepirkumu konkursā par palīgtelpas būvniecību, alus raudzēšanas tvertņu iekārtu iepirkšanu un uzstādīšanu, kā arī autoruzraudzības pakalpojumu sniegšanu būvniecības laikā uzvarējis AS "UPB", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Latvijas uzņēmums "UPB" alus darītavas "Užavas alus" izsludinātajā iepirkumu konkursā ir uzvarētājs starp trīs pretendentiem, un tā līgumcena ir 2,3 miljoni eiro (1,9 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN)).

Investīciju projektu plānots īstenot Ventspils novadā, Užavas pagastā, "Zaksos" līdz 2018. gada 31. decembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

"Užavas alus" līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs pagājušā gada nogalē pēc attiecīgā iepirkumu konkursa izsludināšanas teica, ka investīciju projektu iecerēts īstenot ar mērķi par aptuveni ceturtdaļu palielināt ražošanas jaudas, kas ir nepieciešams, lai paplašinātos ārvalstu tirgos.

Pumpurs paskaidroja, ka uzņēmumam ārpus ražotnes telpām top "tikpat kā otra rūpnīca". Projekta ietvaros plānots iegādāties dažādas jaunas iekārtas, tostarp jaunus rezervuārus un citas iekārtas.

"Užavas alus" attīstībā plāno ieguldīt apmēram divus miljonus eiro, kas tostarp tiks novirzīti jaunās tehnoloģiskajās iekārtās, to projektēšanā, nepieciešamo savienojumu izveidē un uzstādīšanā. Tā, piemēram, iecerēts iegādāties jaunu aprīkojumu alus raudzēšanai. Projekta īstenošanai ir iecerēts piesaistīt arī ES struktūrfondu līdzfinansējumu.

"Užavas alus" 2016. gadā strādāja ar 3,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 18 519 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija dibināta 1995. gadā, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Alus darītava pieder Uldim Pumpuram (1%) un Oskaram Pumpuram (99%).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: