Šobrīd noslēdzies pilsētas ielu horizontālo apzīmējumu uzklāšanas darbu iepirkums. Līdz ar patstāvīga siltā laika iestāšanos marķēšanas darbi pilsētas ielās tiks uzsākti pakāpeniski, pakārtojot darbus laika apstākļiem.

Plānots, ka pirmie apzīmējumi tiks atjaunoti velosimboliem, invalīdu stāvvietām un gājēju pārejām, tad tiks uzklātas arī ielu ass līnijas. Šogad pilsētas marķēšanas darbu iepirkuma uzvarētājs ir SIA “Ceļu, tiltu būvnieks”. Vadoties pēc laika apstākļiem, darbus plānots uzsākt no 20. aprīļa un turpināt arī maijā, kamēr vien laika apstākļi būs labvēlīgi.

Lai pilsētā veiktu ielu horizontālo marķēšanu, gaisa temperatūrai pastāvīgi jāiesilst līdz atzīmei + 10 C un laikam jābūt saulainam un sausam. Darbus veicot neatbilstoši laika apstākļiem, marķējuma krāsa ātri nolietojas un marķējuma kvalitāte var tikt bojāta.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Nif nifs 09.03.2018, 09:40:09

    Šoreiz cerams vispirms liks ielāpus un tad marķēs? Ir redzēts, ka dara otrādi :)

  • 0
    qwerty 09.03.2018, 19:45:52

    Visi iepirkumi ir veikti, uzvarētājs noskaidrots, bet cik racionāli ir šos darbus veikt katru gadu?
    Vai tas ka uzvar lētākais un katru gadu no jauna šos apzīmējumus atjaunojot , tiešām tiek ietaupīts? Cik galu galā maksā šī ikgadējā marķēšana?
    Varbūt ir vērts pamēģināt kādu ielu nomarķēt ar termoplastiko marķējamo materiālu ? Tas ir krietni izturīgāks par parasto krāsu un ja ielas ziemā nešķūrē ar dzelzs lemešiem tad šis termoplastiskais meteriāls ir uz daudziem gadiem.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 12.03.2018, 12:06:24

    Informējam, ka pilsētas 300 ielu kopējais garums sastāda ap 195 km, ceļu segumu horizontālais marķējums tiek klāts dažādās vietās gan ar krāsu, gan ar termoplastu. Katru gadu no jauna netiek marķētas visas ielas - termoplasta marķējumu veic katru otro gadu un ik gadu atjauno uzklātā marķējuma bojātās vietās, pēc nepieciešamības, izvērtējot seguma marķējuma nodilumu.

  • 0
    mja 10.03.2018, 17:15:50

    Tiko delfos izlasīju ka tas izmaksās 47 000 eiro ,hmm ar zelta krāsu vilks šogad????

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: