Pirmo nedēļu Latvijas futbola virslīgas kluba "Ventspils" galvenā trenera amatā aizvadījušais Dejans Vukičevičs no Melnkalnes slavējis treniņu apstākļus Kurzemes pilsētā.

"Viss ļoti labi, esmu ļoti apmierināts ar komandu. Jau pirmajā dienā sacīju, ka Ventspilī ir teicami darba apstākļi un nedēļas laikā par to tikai pārliecinājos," intervijā, kas publicēta kluba mājaslapā, sacījis 49 gadus vecais treneris. "Noskaņojums ir ļoti pozitīvs, visi cītīgi strādā. Ļoti vēlos, lai pēc katra treniņa kļūtu labāk."

"Man daudz stāstījuši par katru spēlētāju, taču labāk pašam darba gaitā uzzināt, kurš kurā pozīcijā jūtas vislabāk," teica Vukičevičs. "Mums ir jābūt kā vienai ģimenei, kurā katrs zina un izpilda savu darbu."

"Skatāmies, meklējam, analizējam. Ir talantīgi puiši, bet ar talantu vien nepietiek, jo ļoti daudz jāstrādā," teic treneris, kurš ticies arī ar "Ventspils" akadēmijas treneriem un vadību. "Vēlos klātienē redzēt pēc iespējas vairāk spēlētāju, aizvadīsim treniņspēli ar mūsu dublieriem. Teicami, ja komandā ir kvalitatīvi leģionāri, bet ja atrastos jauni vietējie, kuri pēc kāda gada spēs viņus pilnvērtīgi aizvietot, būtu vareni."

Februārī komandai paredzēta pirmssezonas nometne Spānijā, kur Vukičevičs sola katram spēlētājam iespēju sevi parādīt. "Sekmīgai spēlei garajā sezonā vajadzīgs vairāk par 11 spēlētājiem. Esmu pārliecināts, ka marta beigās komanda būs gatava optimāli."

Kā zināms, "Ventspils" nepagarināja līgumu ar iepriekšējo galveno treneri Polu Ašvortu. Līgums ar 48 gadus veco angļu speciālistu beidzās pēc iepriekšējās sezonas.

Vukičevičs līdz valsts čempionu titulam iepriekš aizvedis dzimtenes komandas Golubovci "Zeta" un Budvas "Mogren", kā arī ir izcīnījis Melnkalnes kausu.

Vukičevičs vairākkārt atzīts par savas valsts labāko futbola treneri. Tāpat viņš strādājis Serbijas klubos Čačakas "Borac" un Novi Sadas "Vojvodina", kā arī Moldovas vienība "Dacia" un Melnkalnes vienībā Podgoricas "Mladost".

Savukārt futbolista karjeras laikā Vukičevičs divas reizes kļuva par Dienvidslāvijas čempionu Belgradas "Partizan" sastāvā, kā arī spēlējis Spānijas klubos "Sevilla" un Uelvas "Recreativo" krāsas.

Vukičevičs ir desmitais galvenais treneris "Ventspils" kluba vēsturē.

"Ventspils" pērn triumfēja 2016./2017. gada sezonas Latvijas kausa izcīņā, bet virslīgā ierindojās ceturtajā vietā, tomēr tika pie iespējas piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: