Novērtējot dubulto šūpoļu oriģinalitāti un funkcionalitāti un pateicoties Ventspils jauno vecāku ieteikumiem, Bērnu pilsētiņā uzstādītas jaunas šūpoles. Jaunās dubultās šūpoles atradīsies vienā no laukumiņiem, kurš tieši paredzēts vismazākajiem bērniem.

Tieši šāda tipa šūpoles jau tika uzstādītas 2016. gadā Ventspils pludmalē, kur tās novērtējuši tūkstošiem cilvēku. Mazo un lielo ventspilnieku tik ļoti iemīļotās šūpoles pie mums tālu ceļu atceļojušas no ASV, kur arī aizgūta ideja, noskatot to interneta vidē.

Šobrīd pilsētā dubultā tipa šūpoles uzstādītas četrās vietās – divas Ventspils kreisā krasta Bērnu pilsētiņā, Pārventas bērnu parkā Fantāzija un pilsētas centrālajā pludmalē.

Dubultās šūpoles ir brīnišķīgs ieguvums mūsu pilsētai, jo, vecākiem šūpojoties ar savu mazuli, ir iespēja izbaudīt prieku, kā mazulis priecājoties reaģē, šūpojoties kopā ar vecākiem.

Domājot par pašiem mazākajiem ventspilniekiem, Ventspils pilsētas pašvaldība ik gadu papildina rotaļu laukumus un abas bērnu pilsētiņas ar jaunu rotaļu iekārtu aprīkojumu un triecienabsorbējošo gumijas segumu, kas rotaļāšanos bērniem padara daudz drošāku un ļauj izvairīties no traumām.

Šogad Bērnu pilsētiņas daļā, kura atrodas pa labi no J. Poruka un Pētera ielas krustojuma ieejas, jaunums bija Bērnu pilsētiņā uzstādītās jaunās šūpoles bērniem ar īpašām vajadzībām, kā arī jauns bērnu iemīļotais rotējošais pedāļu karuselis, kur zem iekārtām, kopā veidojot 715 m2 platību, tika ieklāts krāsains gumijas segums. Šogad triecienabsorbējošais gumijas segums tika ierīkots arī zem vienas rotaļu iekārtas bērnu parkā Fantāzija Pārventā 99 m2 platībā.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -1
    asd. 03.10.2017, 17:33:43

    Triecienabsorbējošais gumijas segums - interesanti,cik izmaksā viens kvadrātmetrs šī brīnumseguma?
    Jūrmalā smiltis par brīvu - izmaksas veido vienīgi transporta izdevumi!Un smiltis vēl labāks amortizators pie kritieniem,nekā tā jūsu sintētiskā gumija.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 09.10.2017, 16:25:39

    Bērnu pilsētiņā un Pārventas bērnu parkā “Fantāzija” katru gadu pakāpeniski smilšu laukumi tiek pārbūvēti , uzklājot tur gumijas segumus. Plānots, ka šādi segumi tiks nomainīti visos rotaļu laukumos.

    Gumijas triecienabsorbējošais segums bērnus pasargā no nevēlamām traumām un ir daudz higiēniskāks nekā smilšu segums,

    Gumijas segumu izbūve sastāv no pamatnes sagatavošanas, kas ietver gan zemes norakšanas darbus, gan šķembu pamatnes izbūves, apmaļu izbūves, gan arī pašas gumijas uzklāšanas darbus. Seguma biezums arī var būt mainīs atkarībā no rotaļu iekārtu veidiem ar maksimāliem krišanas augstumiem, krāsu salikumiem utt. Vidēji 1 kvadrātmetrs gumijas seguma izbūves izmaksā ap 135 euro.

  • -1
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 08.10.2017, 11:32:08

    smiltis par briivu? nu tad auzieshu panemt 5 kubus, man ar vajag!

  • 0
    Nif nifs 09.10.2017, 09:45:16

    Tev ar tām smiltīm tāpat kā anekdotē par degvielu: Cik maksā piliens benzīna? - necik! - Nu tad piepiliniet pilnu bāku :)) Kamēr bērsi kabatā, būs par brīvu, kad ņemsi lāpstu, tad tik tu redzēsi, cik maksā!

  • -1
    reku 09.10.2017, 12:01:46

    Nif nifam.
    Domā,ka pilsētas pašvaldības uzņēmumi daudz ko maksā par tām smiltīm?Šur un tur pludmalē,kur par daudz sapūsts,tiek raktas nost,nu tad varēja uzreiz vest uz bērnu rotaļlaukumiem un nevajadzētu nekādas krāsainās gumijas.

  • -2
    Nif nifs 09.10.2017, 13:42:26

    Es tikai pasmējos par zzz.. iedomu ;) pašvaldība jau visticamāk smiltis no sevis nepērk. Bet kā mamma atzīstu, gumijotais segums tomēr foršāks. Negribas te visus aspektus aprakstīt, bet fakts.

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.10.2017, 13:13:26

    Smiltis no Ventspils pludmales izmantot bērnu rotaļu laukumos īsti nevar, jo vējainā laikā tās tiek izpūstas pa visu pilsētu. Pludmales smilšu struktūra ir tāda, kas tās sastāv no apaļiem graudiņiem, kuri nekur neaizķeras un tādēļ vējā tiek aizpūsti.

    Rotaļu laukumiem tiek vestas speciālas sijātas upes smiltis. Dēļ minētā iemesla pludmales smiltis nevar izmantot arī būvniecībā, jo tās arī neblietējas.

    Bērnu pilsētiņā un Pārventas bērnu parkā “Fantāzija” tiek katru gadu pakāpeniski smilšu laukumi pārbūvēti , uzklājot tur gumijas segumus.

  • 0
    Pipars 10.10.2017, 07:17:49

    Iz Apollo
    Bagātajai Ventspilij bija žēl uzlīmēt spoguļplēvi baseina stiklam, lētāk bija uzlikt žalūziju. Vai kārtējais savējais izdarija "lāča" pakalpojumu ar šo rīcību. Normāli būtu atlaist visu šī olimpiskā centra vadību, jo šo idiotismu ar aizklāto logu, ko bija pat paredzējuši arhitekti, lai vecāki varētu vērot mazuļus. Kāds sakars vadības muļķiem ar treneriem? Bērns būtu dzīvs, ja nebūtu aizklāts logs! Treniņu butu vērojuši padsmit cilvēku - abi bērna vecāki to darīja!!! Kur ir šī centra vadītāji, kāpēc nav arestēti?

  • 0
    Nif nifs 10.10.2017, 09:01:15

    Šim var tikai piekrist. Piedevām, nu bauda kvalifikāciju treneriem..jāmaina nenormālā sistēma, kad ar daudz bērniem tikai viens cilvēks. Ko dod kvalifikācija vien, ja veicot kaut vai elpināšanu tas viens nevar pārredzēt citus mazuļus un izsaukt mediķus. Jo viens visu uzreiz nevar. Piekrītu, cietumā būtu jābūt centra vadībai.

  • -3
    Vigil 10.10.2017, 07:55:24

    Jus ta paklausas VentasBalss foruma, jums viss slikti ir.

  • 0
    Persona 10.10.2017, 18:51:58

    Es tikai gaidu, kad Boitmanis patiešām pieņems smago lēmumu un aizies no OC un Domes

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: