Pārventas bibliotēkā 2. oktobrī, plkst. 19 ar krāšņu ieskaņas koncertu sāksies Ventspils Kamermūzikas dienas. Programmā - Franča Šūberta un Pētera Plakida kamermūzikas šedevri.

Pārventas Bibliotēkā festivālu Ventspils Kamermūzikas dienas ieskandinās izcilākie Latvijas kamermūzikas meistari – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācību spēki un viņu maģistranti: Herta Hansena /klavieres/, Sandis Šteinbergs /vijole/, Ēriks Kiršfelds /čells/, Ventis Zilberts /klavieres/, Ieva Parša /mecosoprāns/, Jānis Apeinis /baritons/, Ilona Meija /flauta/, Dace Kļava /klavieres/, Laura Purena /soprāns/, Lelde Tīrele /klavieres/. Ievadvārdus teiks un arī koncertā uzstāsies profesors Aldis Liepiņš.

PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Parīzē studējošo vijolnieci Magdalēnu Geku rīko koncertu sēriju un meistarklases, piesaistot Rietumeiropā strādājošos latviešu mūziķus, Sibeliusa Mūzikas akadēmijas Helsinkos vijoļspēles pasniedzēju Minnu Pensolu un slaveno latviešu pianistu Andreju Osokinu.

Ventspils Kamermūzikas dienas atved uz Latviju ārzemēs strādājošos latviešu profesionālos mūziķus, ļauj tiem parādīt ārzemēs gūto pieredzi un dalīties tajā ar Latvijas mūziķiem, mūzikas pedagogiem, plašāku auditoriju.

Festivāla ideja paredz koncertu sēriju, kuros tiks atskaņotas kamermūzikas dienu laikā iestudētas programmas; solo programmu un kameransambļu meistarklases, dalībnieki - Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi, mācību spēki, visi interesenti; Ventspils Kamermūzikas dienu orķestris, dalībnieki – pieaicinātie mākslinieki un meistarklašu dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Aldars Šagžijevs 28.09.2017, 16:48:06

    Savukārt noslēgums festivālam būs 29. oktobrī Jūras vārtos 17:00, nevis 16:00, kā bija plānots iepriekš. Diemžēl jau ir nodrukāti flajerīši ar neizmainīto laiku

  • 0
    Aldars Šagžijevs 28.09.2017, 16:49:02

  • 0
    Aldars Šagžijevs 28.09.2017, 16:49:24

    Ceru, ka nesanāks skandāls un nesmukums!!! Lūdzu pabrīdiniet arī draugus!

  • 0
    asd. 30.09.2017, 17:04:15

    Ja jau pārcelts uz vēlāku laiku,tad nekādi nesmukumi nesanāks,kā tas varētu notikt,ja koncerts sāktos stundu agrāk,nekā plānots.Pasēdēs to stundu bāriņā un iestiprināsies tā krietnāk...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: