Būvdarbu ietvaros tika izbūvēts jauns apvienotais gājēju un velo celiņš 460 m garumā Talsu ielā no Dzintaru ielas līdz Tārgales ielai, esošās ietves vietā tika uzstādītas divas atkritumu urnas un viens soliņš, kā arī ierīkots zāliens un apstādījumi.

Būvdarbu rezultātā jaunais veloceliņš tika sasaistīts ar esošo veloceliņa tīklu, tādējādi nodrošinot veloceliņu visā Talsu ielas garumā.

Reizē ar veloceliņa izbūvi tika veikta A/S “Sadales tīkls” maģistrālā elektrokabeļu izbūve, kas turpmāk paaugstinās energodrošību Pārventā. Maģistrālā elektrokabeļu izbūves darbus veica SIA “Volts 1”.

Šobrīd Ventspils veloceliņu kopgarums jau sastāda vairāk kā 54 km, un celiņu maršruti sasaista iecienītākos tūrisma objektus pilsētā.

Veloceliņu izbūve pēdējos gados veicinājusi velotūrisma attīstību, papildinājusi un uzlabojusi pilsētas infrastruktūras vidi, veicinājusi drošu velobraucēju pārvietošanos un uzlabojusi pilsētas apskates vietu pieejamību, radot pievienoto vērtību pilsētas tūrisma piedāvājumam kopumā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    prof.Preobraženskis. 04.10.2017, 13:50:25

    Viss jau būtu labi,bet kā būs ziemā ar sniega tīrīšanu?Kā zināms,veloceliņus tīra mehanizēti,bet ko darīt tiem namīpašniekiem (piemēram,Talsu 6,Talsu 8,Talsu 22),kuriem uzkopjamā ietves daļa atrodas starp mājas sienu un veloceliņu?
    2 varianti-
    1)ja veloceliņš vēl nav notīrīts ar traktoru,vai sniegu no gājēju daļas var mest virsū?
    2)ja jau ir notīrīts mehanizēt,tad vēl sliktāk-viss sniegs jāmet pāri!
    Pie ēkas sienas sniegu krāmēt nav prātīgi,jo gājējiem paliks par šauru.
    Kas no pilsētas vadības varētu sniegt atbildi?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 05.10.2017, 11:10:19

    Sniega tīrīšana no ietves un veloceliņiem ir jāveic atbilstoši pilsētas saistošiem noteikumiem “Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” noteiktajā kārtībā.

    Veloceliņu daļa tiks mehanizēti tīrīta, ko nodrošinās attiecīgais uzturētājs PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”. Veloceliņš atrodas brauktuves pusē un sniegs no veloceliņa tiks tīrīts brauktuves virzienā.

    Attiecīgo māju apsaimniekotājiem sniegs no tīrāmās ietves daļas ir jāpārvieto brīvā zaļajā zonā vai arī var vienoties par ietves tīrīšanu ziemas apstākļos ar PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” to tīrīt vienlaikus veloceliņa tīrīšana slaikā

  • 0
    prof.Preobraženskis. 05.10.2017, 12:20:29

    Par pēdējo rindkopu Jūsu atbildē-minētajām mājām zaļās zonas nav.
    Un kā var vienoties par vienlaicīgu tīrīšanu,ja traktorists katru snigšanas reizi brauks citā laikā?Tātad saprotu,ka gadījumos,ja veloceliņš vēl nav notīrīts,es savu sniegu varu šķūrēt tam virsū.

  • -1
    Pipars 05.10.2017, 12:26:11

    Pedejā rindkopa ir vienkārši atrakstīšanās šedevrs!
    Kur zaļā zona pie šīm mājām un kā var tīrit vienlaikus,ja traktors daudz ātrāk notīra nekā setnieks ar lāpstu!?

  • -1
    arcus 06.10.2017, 09:30:55

    Lasīt jau māki, bet saprast uzrakstīto tev sagādā grūtības. No atbildes pietiekoši skaidri saprotams, ka var vienoties Ventspils labiekārtošanas kombinātu un notīrīs arī tavu ietves daļu.

  • 0
    Nif nifs 13.10.2017, 22:18:22

    Es pieņemu, ka Labiekārt kombināta traktoriņš ielas tīra darba laikā, bet strādājoši privātmāju iedzīvotāji to var darīt tikai pirms vai pēc darbalaika. Var iznākt pagrūti vienoties.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: