Desmito reizi par Latvijas čempionu komandu vērtējumā kļuvis motoklubs Rodeo, kura braucēji pēdējā posmā prata nosargāt iepriekš iekrāto pārsvaru.

Uz pēdējo posmu Cēsīs, kas reizē bija arī Igaunijas čempionāta izšķirošās sacensības un tādēļ pulcēja lielu skaitu braucēju, Rodeo devās kā komandu kopvērtējuma līdere. Četros posmos komanda bija iekrājusi 36 punktu pārsvaru pār MX Ādaži komandu un 113 punktu pārsvars ir pār ASRT Rīga vienību. Taču par čempionu šampānieti neviens vēl nedomāja. Komandas vadītājs Arvis Sanders atzīst, ka 20 kluba pastāvēšanas gados iekrāta visdažādākā pieredze, gadījies arī pēdējā posmā izsēt it kā drošu pārsvaru: «Pirms sacensībām teicu čaļiem, ka iet nāvē nav nepieciešams, galvenais ir nobraukt savu spēju robežās, un tad visam arī jābūt kārtībā. Lai gan viss tiešām veidojās tā, kā mēs to vēlējāmies, pārliecības, ka darbs jau ir paveikts, nebija ne mirkli, jo šajā sporta veidā iespējami dažādi negaidīti pārsteigumi, turklāt konkurence Cēsīs bija iespaidīga. Arī pašam bija jādodas trasē savā klasē, taču koncentrēties šiem braucieniem īsti neizdevās, jo domas bijušas tikai par komandas kopīgo rezultātu.»

Ventspilnieki bija sataupījuši pēdējam posmam savu džokeru, kas ļāva dubultot viena braucēja izcīnītos punktus, un komandas izvēle krita uz MX1 klases līderi Prītu Ratsepu. Interesanti, ka Rodeo igauni par to nemaz neinformēja – lai nebūtu lieka psiholoģiskā spiediena, jo arī sportists labi apzinās, ka kļūdīties nedrīkst (šajā klasē punktus komandai dod tikai džokers). Galu galā tas bija arī Igaunijas čempionāta posms, ieradušies bija visi labākie un braucēji jau tā netrūka izaicinājumu. Prīts Cēsīs cīnījās arī par uzvaru klases kopvērtējumā un to arī paveica, iegūstot otro vietu posmā un trešo reizi Rodeo kreklā kļūstot par Latvijas čempionu. Līdz ar to džokers bija nostrādājis par visiem 100% procentiem, bet godam par punktiem komandai parūpējās arī pārējie tās dalībnieki.

Pirms pēdējā posma MX2 klasē otrajā vietā atradās Kristers Drevinskis, bet viņam tūlīt aiz muguras – komandas biedrs Karels Kutsars, kurš traumas dēļ bija izlaidis daļu sezonas. «Daļu sezonas šajā klasē viss smagums gūlās uz Kristera pleciem, kurš teicami tika ar to galā, gan sarūpēdams punktus komandai, gan turoties augstu kopvērtējumā. Karelam pēc pleca traumas tomēr padevās lieliska atgriešanās, un galu galā viņš pat finišēja augstāk,» skaidro Sanders.

Kutsars izcīnīja ceturto vietu posmā, bet Drevinskis bija septītais, ar ko pietika, lai lielajā kopvērtējumā braucēji samainītos vietām. Jāpiebilst, ka Kristeram sezona vēl nebūt nav galā, jo, pateicoties progresam šajā sezonā, viņš oficiāli iekļauts Latvijas izlases sastāvā un nākamajā nedēļā Anglijā piedalīsies Nāciju kausā. MX65 klasē Kristers Janbergs gan posmā, gan kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, savukārt M85 klases debitants Aleksis Araids Cēsīs bija devītais, bet čempionātā ieņēma augsto sesto vietu. Veterānu mačos ceturtā vieta Gvido Judeikam, bet Sanderam senioru konkurencē otrā vieta.

Sanders atzīst, ka pēc Ratsepa finiša otrajā braucienā viņš jau bijis pārliecināts, ka desmitais tituls ir izcīnīts: «Man vairs pat nevajadzēja skaitīt punktus, tur visam bija jābūt skaidram. Galu galā uzvarējām gan Cēsu posmā, gan kopvērtējumā un savā 20. gadā tikām pie desmitā čempionu titula. Tas bija goda un prestiža jautājums, un liels prieks, ka to paveicām! Jau pavasarī pirms pirmā posma teicu puišiem, ka mums ir čempionu komanda un ka mēs varam to apliecināt trasē. Liels prieks par braucējiem, mehāniķiem, visiem, kas bija ar komandu un to tiešām paveica. Viņu acīs varēja redzēt ļoti lielu gandarījumu un arī lepnumu par paveikto. Protams, liels paldies visiem, kas šos 20 gados bijuši ar mums, pateicoties kuriem Rodeo turpināja startēt un uzvarēt, un tika pie šiem tituliem! Sezonas noslēgums vienmēr ir pārdomu brīdis, taču, lai arī kāds būs turpinājums, šīs desmit uzvaras ir visu mūsu paveiktā darba apliecinājums un sasniegums, ar kuru varam būt lepni. Mēs esam to paveikuši un kopīgi sarakstījuši šo Rodeo vēstures grāmatu!»

Foto: Latvijas čempionātu komandu vērtējuma pjedestāls, uz augstākā pakāpiena – Rodeo!

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Rimich 26.09.2017, 15:48:39

    Apsveicu mūsu pilsētas komandu ar šo lielisko ierakstu Ventspils Motosporta vēsturē. Lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā, ir jāpaveic smags darbs, bet lai uzvarētu desmit reizes, bez darba un veiksmes ir nepieciešama milzīga neatlaidība un liels fanātisms, ko komanda arī 20 sezonu laikā ir pierādījusi. Tālajā 1997.gadā maza domubiedru grupiņa, kas sastāvēja no motobraucējiem - entuziastiem izveidoja pilsētā jaunu motoklubu ''Rodeo''. Ar labiem panākumiem komanda startēja ne tikai Latvijas un Baltijas meistarsacīkstēs, bet arī Eiropas un Pasaules čempionātā. Pašu spēkiem tika atjaunota leģendārā ''Dzintarjūras'' trase, kur aizsākās Tradicionālais Starptautiskais Motokross ''Ventbunkers Lielā Balva''. Liels Paldies komandai, sportistiem, pārstāvjiem, atbalstītājiem un visiem līdzjutējiem par šiem skaistajiem un neaizmirstamajiem Zelta Mirkļiem! Paldies motoklubam ''Rodeo'' par Ventspils Motosporta tradīciju turpināšanu un Ventspils pilsētas un Motosporta Slavas spodrināšanu!

  • 0
    gg65 26.09.2017, 15:53:54

    Tiešām prieks par Rodeo, bet nedaudz žēl, ka Ventspilī nav atbalsta šādiem sportistiem. Trasi nojauca un tagad gadiem plānos ko kur vietā būvēt. Motorsports ir dārgs prieks un, ja vēl jābraukā treniņu dēļ uz citām pilsētām, tad kaut kas nav kārtībā.

  • -1
    Opaps 26.09.2017, 18:16:33

    Ja komandā ir līderis un entuziasts , ka Arvis ,tad būs rezultāti. Pilsētai vajadzētu vairāk ar finansēm palīdzēt.

  • 0
    Sporta pārvalde 28.09.2017, 11:30:46

    Pilnīgi piekrītam Jums, ka Arvis Sanders iegulda ļoti lielu darbu motokluba „Rodeo” darbības nodrošināšanā un divtik liels prieks par sportistu sasniegumiem, desmito reizi izcīnot Latvijas čempiona titulu komandu vērtējumā.
    Novērtējot Ventspils pilsētas sporta klubu ieguldījumu sportisko rezultātu izaugsmē, gan daudzpusīgu sporta pasākumu organizēšanā mūsu pilsētā, pašvaldība ik gadu sniedz finansiālu atbalstu vairāk kā 20 sporta klubiem. 2017.gadā pašvaldības finansējums piešķirts vairāk kā EUR 900000, tajā skaitā motoklubam „Rodeo” piešķirts pašvaldības finansējums EUR 4258, bet Supermotokrosa sacensību organizēšanai Piedzīvojumu parkā EUR 9000.
    Tāpat šogad uzsākts plānošanas darbs pie jaunas mototrases izbūves.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: