Ventspils novada dome šodien nolēmusi pārtraukt Ugāles vidusskolas sporta zāles - vieglatlētikas manēžas pārbūves darbus un tā vietā būvēt jaunu ēku, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Šāds lēmums pieņemts, jo būvdarbu procesā konstatēts, ka jāmaina manēžas kolonnas, kas sākotnēji SIA "Arhitektu birojs "Krasts"" izstrādātajā būvprojektā nebija paredzēts. Projektētāji kolonnu stāvokli sākotnēji bija novērtējuši kā labu, taču būvkonstruktori iebilda pret to saglabāšanu.

Kā skaidroja Mucenieks, sporta zāli bija plānots ne vien atjaunot, bet arī paplašināt no 800 līdz 1300 kvadrātmetriem, kas nozīmētu papildu slodzi kolonnām vienā manēžas pusē. Secināts, ka esošās kolonnas šādu slodzi nevarētu izturēt, tāpēc tās būtu jānomaina. Turklāt projektētāji nevarēja dot nekādu garantiju, ka kolonnas nenāksies mainīt arī otrā pusē. Nav paredzams arī tas, kādā stāvoklī pēc kolonnu nomaiņas būtu ēkas jumts, ko, iespējams, arī nāktos mainīt. Rezultātā pašvaldība secinājusi, ka, būvējot manēžu no jauna, nevis pārbūvējot esošo, izdosies ietaupīt aptuveni 300 000 - 400 000 eiro.

Pašvaldības vadītājs lēš, ka jaunas manēžas būvniecība izmaksās ap 1,2 miljoniem eiro. Vecās manēžas pārbūves izmaksas sākotnēji bija paredzētas ap 800 000 eiro.

Līdz šim objektā jau ir veikta daļa paredzēto darbu, ko tagad var uzskatīt par liekiem, bet lielus zaudējumus tie neradot. Piemēram, ir nosiltināta viena gala siena, tāpat celtnieki ielikuši jaunus logus, kas gan esot tikai pieskrūvēti, bet ne iestrādāti būvē. Ir izremontētas manēžas palīgtelpas, taču šis darbs nav lieks, jo piebūves telpas tiks saglabātas.

Pašvaldība šoreiz plāno organizēt kopīgu iepirkumu par ēkas projektēšanu un būvniecību, kas ļaušot ieekonomēt pāris mēnešu laika. Projektēšanas darba uzdevumā paredzēts iestrādāt prasību par jau iegādāto būvmateriālu izmantošanu.

Kā prognozēja pašvaldības vadītājs, jauno manēžu būs iespējams uzbūvēt līdz 2018.gada beigām.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Elza Paegle 28.09.2017, 22:29:10

    Kāda atbildība šajā gadījumā būs SIA "Arhitektu birojs "Krasts" "?Vai tiks atmaksāti, sakarā ar nepilnīgi izstrādāto būvprojektu, rekonstrukcijā iztērētie līdzekļi?

  • 0
    Andris Bernāns 29.09.2017, 00:08:42

    Jau pašā sākumā bija skaidrs, ka šis projekts ir neveiksmīgs. Kas gan tā par modernu sporta manēžu ar kolonnām pa vidu. Kļūda bija pašā sākumā, kad tika pieņemts lēmums par vecās manēžas rekonstrukciju, nevis jaunas būvniecību. Projektētājs uzprojektē pēc viņam dotā darba uzdevuma.
    Visvairāk jau cietīs Ugāles vidusskolas un sporta skolas skolēni, kuriem sporta nodarbības veselu gadu notiks skolas gaiteņos un aktu zālē. Jo stadions jau arī ir bēdīgā stāvoklī.
    Ugālē katlu mājas projektu nespēja laicīgi realizēt, vidusskola palika bez siltināšanas projekta, un šis ir trešais lielais fiasko. Manuprāt, novada domē kādam būtu jāuzņemas atbildība par šīm kļūdām!

  • 0
    Freds 29.09.2017, 13:24:36

    Pilnīgi piekrītu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: