6. jūlijā tiks uzsākti būvdarbi veloceliņa izbūvei Talsu ielā posmā no Dzintara ielas līdz Tārgales ielai.

Būvdarbu ietvaros paredzēts izbūvēt jaunu apvienoto gājēju un veloceliņu 460 m garumā Talsu ielā no Dzintaru ielas līdz Tārgales ielai esošās ietves vietā, uzstādīt divas atkritumu urnas un vienu soliņu, kā arī ierīkot zālienu un apstādījumus. Būvdarbu rezultātā jaunais veloceliņš tiks sasaistīts ar esošo veloceliņa tīklu, tādējādi nodrošinot veloceliņu visā Talsu ielas garumā.

Ventspils pašvaldība veloceliņa būvdarbiem bija gatava jau mēnesi atpakaļ, tomēr tika gaidīts sadarbības partnera A/S “Sadales tīkls” nominētais būvnieks SIA “Volts 1”, kas reizē ar veloceliņa izbūvi veiks maģistrālo elektrokabeļu izbūvi, kas paaugstinās energodrošību Ventspils labā krasta daļā Pārventā, šobrīd esošie izbūvētie kabeļi kalpojuši aptuveni 50 gadus un ir iespējams risks, ka tie negaidīti var iziet no ierindas. Izvērtējot risku, A/S “Sadales tīkls” lēma piedalīties veloceliņa izbūves laikā ar elektrotīklu nomaiņu.

Ventspils veloceliņu kopgarums sastāda 50 km, un tie sasaista iecienītākos tūrisma objektus pilsētā. Var droši teikt, ka Ventspils ir velobraucējiem draudzīga un pieejama pilsēta!

Veloceliņu izbūve pēdējos gados veicinājusi velotūrisma attīstību, papildinājusi un uzlabojusi pilsētas infrastruktūru, veicinājusi drošu velobraucēju pārvietošanos, uzlabojusi pilsētas apskates vietu pieejamību, radot pievienoto vērtību pilsētas tūrisma piedāvājumam kopumā, kā arī videi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    prof.Preobraženskis. 04.07.2017, 14:53:28

    Tad kad vienreiz būs īsti VELOceliņi,nevis apvienotie gājēju/velosipēdistu???

  • -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 06.07.2017, 08:29:13

    Skaidrojam, ka Ventspils pilsētas administratīvā teritorija nav tik liela, lai speciāli veidotu atsevišķu tikai veloceliņu tīklu. Tā kā veloceliņu un gājēju joslas ir nodalītas, lūdzam iedzīvotājus būt savstarpēji saprotošiem, ievērot norādītās zīmes un pārvietoties atbilstoši noteiktajai joslai.
    Arī attīstītajās velobraucēju valstīs kā Holandē, Vācijā un Beļģijā nelielās apdzīvotās vietās ir apvienotie veloceliņi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: