Latvijas vicečempionei basketbolā "Ventspils" apstiprināta automātiska dalība nākamās sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīrā, paziņojuši sacensību rīkotāji.

Iepriekš no dalības FIBA Čempionu līgas turnīrā atteicās Latvijas čempione "VEF Rīga", tāpēc tiesības sacensties tajā ieguva "Ventspils", kas šo iespēju izmantoja.

Zīmīgi, ka arī pērn "Ventspils" bija līdzīgā situācijā, jo startēt FIBA Čempionu līgā atteicās tā brīža Latvijas čempioni "Valmiera"/ORDO un sudraba godalgas ieguvusī "VEF Rīga".

Pēc trešdien publicētās rīkotāju informācijas kļuvis zināms, ka "Ventspils" komandai ar vēl 17 vienībām jau garantēta vieta FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā, kamēr vēl 14 dalībnieces tiks noskaidrotas kvalifikācijas sacensībās.

Kopumā kvalifikācijas turnīrā tiks izspēlētas trīs kārtas. Jau no pirmās kārtas būs jāsacenšas Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo" un Lietuvas klubam Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Savukārt no trešās kvalifikācijas kārtas iesaistīsies cita Lietuvas komanda Utenas "Juventus" un Vācijas klubs Bonnas "Telekom Baskets", kur iepriekšējo sezonu pavadīja latviešu basketbolists Ojārs Siliņš.

Nākamā sezona sāksies 19.septembrī, kad tiks aizvadītas pirmās kvalifikācijas spēles. Savukārt regulārais turnīrs sāksies 10.oktobrī un noslēgsies 7.feburārī, tā mači tiks aizvadīti otrdienās un trešdienās.

Pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti.

Regulārajā turnīrā 32 komandas tiks sadalītas četrās grupās pa astoņām vienībām katrā. Apakšgrupu četras labākās komandas kvalificēsies 1/16 finālam, bet piektās un sestās vietas ieguvējām būs iespēja sezonu turpināt FIBA Eiropas kausā.

Izslēgšanas sacensībās līdz finālčetrinieka turnīram, kas iecerēts nākamā gada maija sākumā, uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā

Novembra beigās un februārī turnīrā būs pārtraukumi, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

FIBA Čempionu līgas balvu fonds nākamajā sezonā būs miljons eiro.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" nepārvarēja šī turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Venēcijas "Umana Reyer".

Maijā par pirmajiem FIBA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas kluba Tenerifes "Iberostar" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 29.06.2017, 11:28:22

    Vai ir kādi jaunumi par sastāvu un treneru štābu?
    LT trenera G.Petrauska Ventspilī nebūs.

  • 0
    karlito 29.06.2017, 13:59:54

    BK Ventspils klusē kā partizāni..solīja jau līdz mēneša beigām darīt zināmu visus jaunumus..gaidām!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: