Šonedēļ Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvlaukumā izbūvēts pēdējais 393. pālis, līdz ar to pāļu lauka izveide ir noslēgusies.

Izbūvētā siltumsūkņu sistēma, kas ir tieši saistīta ar pāļu būvniecību, kuros iebūvētas ģeotermālās caurules, vēlāk kalpos ēkas energoresursiem siltumapgādes un aukstumapgādes vajadzībām. Tiks izmantota atjaunojamo energoresursu enerģija, ko iegūs no zemes dzīlēm ar ģeotermālā siltumsūkņa palīdzību.

Šobrīd būvlaukumā turpinās aktīvs darbs pie pamatu un sienu betonēšanas, kā arī režģžogu būvniecības un siltināšanas, īstenota arī pirmā stāva grīdas betonēšana, kā arī otrā stāva sienu izbūve tehnisko telpu zonā.

Turpinās līdz šim uzsāktie kanalizācijas un drenāžas tīklu izbūves darbi. Drīzumā plānots pabeigt ārējo ūdens kanalizācijas tīklu, ēkas pazemes zonas.

Paralēli tiek uzsākti iekšējo ūdens kanalizācijas tīklu izbūves darbi, kā arī drīzumā tiks uzsākti pirmā stāva sienu izbūves un koncertzāles grīdas plātnes izveides darbi.

Būvlaukuma zonās, kur paveikto darbu stadija ļauj, turpinās izraktās būvbedres aizbēršana.

Līdz šim veikta vēdināšanas gaisa kanālu izbūve, ārējo inženierkomunikāciju izbūve un pamatne gaisvada kanāliem.

Ēkā kopā paredzēts veikt vairāku kompleksu zema patēriņa ēkas būvniecību tehnoloģijas pasākumus, tai skaitā, augstas efektivitātes enerģijas atgūšana ventilācijas sistēmās, decentralizēta ventilācija, hibrīdventilācija, augsts ēkas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskās efektivitātes līmenis, augstas veiktspējas logi, dienas gaisma, inteliģentās kontroles sistēmas, klimata un laika informācijas sistēma, žalūziju vadības sistēma, gaismas vadības sistēma, klimata vadības sistēma, enerģijas uzskaite sistēma un siltumsūkņu sistēma.

Ventspils projekta mērķis ir jaunas zema enerģijas patēriņa valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju būvniecība, nodrošinot ilgtspējīgu un videi draudzīgu būvdarbu veikšanu, samazinot ēkas apkurināšanas rezultātā radīto ietekmi uz vidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: