Izmeklējot Lielā laukuma strūklakai "Fregate "Valzivs"" apzināti veiktos bojājumus, apdrošināšanas kompānija piekritusi veikt zaudējumu kompensēšanu un šobrīd uzsākti bojāto strūklakas elementu atjaunošanas darbi.

Šā gada pavasarī, veicot ikgadējo Ventspils strūklaku tehnisko apkopi, tika atklāts nepatīkams pārsteigums, kuru bija sagatavojuši pilsētas nelabvēļi - teju pirms ieslēgšanas Lielā laukuma strūklakai "Fregate "Valzivs"" tika atklāts fakts, ka tās pieciem lielajiem mastiem bojāts viens un tas pats elements – bojāti miglas sprauslu pūtēji, kuri spēcīgi iedzīti nerūsošā tērauda caurules korpusā, kā arī nolauztas un mehāniski saliektas caurulītes, no kurām gaisā izplatās miglas strūkla.

Šis pārsteigums gan netraucēja ieslēgt strūklaku paredzētajā laikā. Tā kā strūklaka ir apdrošināta, paredzot šādu gadījumu risku, bojājums izvērtēšanai tika iesniegts apdrošināšanas kompānijai ERGO, kura, izvērtējot vandālisko bojājuma raksturu un apstākļus, pēc pārrunām piekrita segt zaudējumus, tādējādi neradot finansiālus zaudējumus pašvaldībai.

Šobrīd uzsākti miglas sprauslu pūtēju atjaunošanas darbi, un strūklakas "Fregate "Valzivs""darbība uz neilgu laiku tiks apturēta. Darbus plānots veikt šīs nedēļas laikā līdz Ventspils Jūras svētkiem.

Ventspils pilsētas Lielā laukuma labiekārtojums un strūklaka “Fregate “Valzivs”” savā īsajā pastāvēšanas laikā ieguvusi augstāko novērtējumu pasaules līmenī Zelta godalgu starptautiskā konkursā Itālijā “A`DESIGN AWARD”, nominācijā “Ainava un Dārzu dizains”, kā arī ieguvusi vairākas būtiskas Latvijas balvas - konkursā “Gada labākā būve Latvijā 2016” 1.vieta nominācijā “Ainava”, konkursā “Latvijas dizaineru savienības Gada balva 2016” kategorijā “Vides dizains” un konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2016” “Tehnoloģiju un dizaina inovācijas balva”. “Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017” strūklaka tika atzīta par sudraba nominantu kategorijā “Ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti”.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Raitis Kuzņecovs 05.07.2017, 12:47:32

    Un kad tiks uzsākts kriminālproces un meklēts vainīgais vai vainīgie, ja tādi vispār ir!

  • -3
    tā viš i 05.07.2017, 14:26:35

    Līdzko tiks idenficēta tava personība,sekos kriminālprocess. Tā kā nepārdzīvo.

  • -1
    Krišs Daugulis 05.07.2017, 21:38:18

    Iedomājos to skatu
    Alpīnists, vai pat komanda naktī rāpjas mastos un ar veseri dauza sprauslas. Protams nevienu šīs skaņas netraucē, jo tās tiek paveikts, visticamākais, ar "klusinātāju". Kaut ko tādu vispār izdomāt jau ir kaut kas, bet paveikt...
    Pašiem nebija neērti šo versiju piedāvāt, tā vietā, lai atzītu nepilnības strūklakas ieziemošanā?

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 06.07.2017, 10:46:08

    Skaidrojam, ka strūklakas "Fregate "Valzivs"" miglas sprauslu bojājumi tika veikti 1 m augstumā, tikai apakšējajos vertikālajos mastos kā redzams raksta attēlā, horizontālie augšējie masti ir veseli. Atverot masta lūku un izņemot sprauslas un caurules tika konstatētas lūzuma pēdas, kas iespējamas vienīgi mehāniska trieciena rezultātā.

    Par vandālisma veikšanu un tīšu sabiedriskā objekta bojāšanas faktu ir informēta Valsts policija un šobrīd ierosināta krimināllieta.

    Arī ERGO apdrošināšanas ekspertīze un apdrošināšanas sabiedrības eksperti rūpīgi izvērtēja šo notikumu un šobrīd ir piekritusi tīšuprāt veiktam vandālisma faktam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: