Uzsāk iedzīvotāju ilgi gaidīto gājēju ietves pārbūvi ar pandusu izveidi Kuldīgas ielas posmā no Raiņa ielas līdz ēkai Kuldīgas ielā 25A, šajā posmā tiks izbūvēti trīs pandusi, vides pieejamības nodrošināšanai un ietves pielāgošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem un personām ar bērnu ratiņiem.

Pandusu izveide notiks sekojošā secībā: Kuldīgas ielā – nobrauktuvē pie a/s “Swedbank” ēkas, tad pretī SIA “Narvesen Baltija” kioskam un kā sarežģītākā pārbūves daļa būs pretī veikalam “Drogas” Raiņa ielas krustojumā, kur būvdarbu laikā tiks daļēji slēgta satiksme krustojuma pagriezienā uz Raiņa ielu. Satiksme būs iespējama tikai sabiedriskajam transportam un operatīvajiem dienestiem. Satiksmes ierobežojumi nepieciešami, jo tiks nojaukta Raiņa un Kuldīgas ielas atbalsta siena un pārbūvēta tā, lai izveidotu pandusu ar 5 % slīpumu nobrauktuvē, pārbūves laikā būvtehnikai būs nepieciešama piekļuve būvdarbu objektam, kas būs iespējams, tikai no Raiņa ielas.

Pēc rekonstrukcijas gājēju iela no Raiņa ielas līdz ēkai Kuldīgas ielā 25A kļūs par ērti uzbraucamu, kā arī pārvietošanos personām ar bērnu ratiņiem un personām riteņkrēslos padarīs daudz vieglāku un ērtāku.

2016. gadā Ventspilī tika uzsākta programma „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” un jau pērn, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, notika darbs pie pilsētas infrastruktūras pielāgošanas, lai tā kļūtu maksimāli ērta un pieejama personām ar bērnu ratiņiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: