Šonedēļ atsākas ceļa remontdarbi uz šosejas Rīga–Ventspils (A10) posmā no Ozolpils līdz rotācijas aplim krustojumā ar ceļu Tukums-Kuldīga (P121), aģentūru LETA informēja valsts AS "Latvijas Valsts ceļi".

Plānots, ka šodien būvdarbi atsāksies uz Ventspils šosejas pārvada pār dzelzceļa līniju Tukums-Jelgava 64,8. kilometrā. Tur satiksme notiks pa vienu joslu un būs noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā. Būvnieki uz pārvada demontēs vecā asfalta seguma uz pārvada laiduma konstrukcijas, ieplānoti arī citi darbi - vecās tilta hidroizolācijas nojaukšana, deformācijas šuvju, tilta margu un aizsargbarjeru demontāža.

Tāpat šonedēļ posmā no jaunizbūvētā rotācijas apļa Ventspils šosejas krustojumā ar Jelgavas-Tukuma ceļu (P98) Ventspils virzienā līdz rotācijas aplim krustojumā ar Tukuma-Kuldīgas ceļu (P121), būs trīs ar luksoforiem regulējami posmi. Tajos tāpat būs reversā kustība pa vienu joslu un būs noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā.

Līdz vasaras beigām šogad plānots pabeigt darbus posmā no 57,76. līdz 68,60. kilometram, ietverot rotācijas apļa izbūvi krustojumā ar reģionālās nozīmes ceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98) un tilta pār Vašlejas upi pārbūvi, kā arī uzklāt asfalta segumu visā gandrīz 11 kilometru garajā autoceļa posmā.

Šos būvdarbus veiks piegādātāju apvienība "Strabag&A.C.B." un šī posma līgumcena ir nepilni desmit miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Atsākoties aktīvai ceļa būvniecības sezonai, šogad uz Ventspils šosejas turpināsies būvdarbi vēl divos objektos. Posmā no Jūrmalas šosejas (pagrieziens uz Priedaini) līdz Varkaļiem (20,06.-23,84.kilometrs) un posmā no tilta pār Lielupi (36,49.-38,57.kilometrs) līdz pagriezienam uz Jūrmalas centru pie "Statoil" benzīntanka, kur strādās AS "A.C.B." ar apakšuzņēmējiem SIA "Tilts" un AS "LNK Industries", un būvdarbu izmaksas ir 11 miljoni eiro ar PVN.

2016.gada oktobrī tika pabeigti ceļa seguma atjaunošanas darbi vēl vienā Ventspils šosejas posmā - atjaunots ceļa segums piecus kilometrus garumā no pagrieziena uz Slampi un Smārdi līdz Ozolpilij (52,74.-57,76.kilometrs). Būvdarbus šajā ceļa posmā veica SIA "Union Asphalttechnik", to līgumcena bija 700 000 eiro ar PVN.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Elviss22 09.03.2017, 10:33:34

    Kāds sakars mums ar šo ziņu??? Labāk sāciet remontdarbus uz Ventspils - Kuldīgas ceļa, lai nav jāsasit riepas un diski pa bedrēm braucot.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 29.03.2017, 10:24:36

    Informējam, ka 2017. gada valsts budžeta finansējums valsts autoceļu tīklam ir par 10% jeb 14 miljoniem eiro lielāks nekā pērn, un šie papildu līdzekļi tiks novirzīti reģionālās un vietējas nozīmes autoceļu uzlabošanai, kā arī satiksmes drošības paaugstināšanai. Informācija par 2016. gadā paveiktajiem būvdarbiem uz valsts ceļiem, kā arī karte (18.slaids) ar 2017. gadā paredzētajiem būvdarbiem pieejama šeit: http://lvceli.lv/aktualitates/lvc-valsts-budzeta-pieaugums-tiks-novirzits-regionalajiem-un-vietejiem-celiem-un-satiksmes-drosibas-paaugstinasanai/, tāpat iespējams sekot līdzi aktuālajiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem būvobjektos: http://lvceli.lv/informacija-un-dati/#aktualo-buvobjektu-saraksts.

    Jāatzīmē, ka pateicoties aktīvai Ventspils pašvaldības vadības darbībai un uzstājībai, ir panākta vairāku Ventspils apkārtnes ceļu sakārtošana, piemēram, pēc jautājuma rosināšanas izskatīšanai valdībā Satiksmes Ministrija akceptēja un tika sakārtots P51 (Ventspils pievedceļš) ceļa posms no SIA “Kurekss” līdz bijušajai veterinārajai slimnīcai, tāpat sākotnēji nebija plānota E22 (Ventspils – Rīga) ceļa posma no Ventspils administratīvās robežas līdz Valdemārpils pagriezienam sakārtošana, un tikai pateicoties Ventspils pašvaldības aktīvai darbībai, šogad tiks veikta šā posma remonts, pilnībā atjaunojot asfaltbetona virskārtu.

    Šogad P108 (Ventspils – Kuldīga) ceļa posmu gan nav plānots remontēt, taču piekrītam, ka Kuldīgas ceļa stāvoklis dažviet tik tiešām ir katastrofāls un pie nākamās diskusijas ar valsts vadību saistībā ar esošo Ventspils apkārtnes ceļu stāvokli, pilsētas pašvaldības vadība centīsies mudināt arī šī ceļa atjaunošanu tuvāko gadu laikā.

    Taču vēlamies atgādināt, ka pēc būtības Kuldīgas ceļs neatrodas Ventspils pilsētas adimistratīvās robežās un par tā sakārtošanu ir atbildīga a/s "Latvijas valsts ceļi". Pēc mūsu rīcībā esošās neoficiālās informācijas P108 autoceļa sakārtošanai šogad tikai uzsāks izstrādāt projektu, un, visticamāk, šī ceļa sakārtošana tiks iekļauta tikai 2019. gada remontdarbu plānā.

    Paldies par ieinteresētību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: