SIA Noord Natie Ventspils Terminals uzsākusi darbu pie kruīzu kuģu piesaistes, tiekoties ar kuģu operatoriem, konsultējoties ar nozares speciālistiem un reklamējot termināla iespējas.

«Kopš 2017. gada janvāra esam kļuvuši par asociācijas Cruise Europe pilntiesīgiem biedriem, kas nodrošina pilnvērtīgu informācijas apriti un iespējas sevi reklamēt gan tematiskajos medijos, gan izstādēs. Līdz šim jau notikušas tikšanās klātienē ar vairākiem kruīzu kuģu operatoriem par iespējam NNVT un Ventspili iekļaut tūrisma maršrutos 2019. gadā. Apzināti iespējamie apskates objekti pilsētā un ārpus tās, uzsāktas sarunas ar tūrisma aģentūrām. Jaunā “Noord Natie Ventspils Terminals” brošūra ar informāciju par termināla iespējām un tūrisma galapunktiem tiks prezentēta Starptautiskajā Kruīzu kuģu izstādē “Seatrade Cruise Global”, kas notiks no 13. Līdz 16. martam Maiami pilsētā ASV,» skaidro terminālī. Lai kritiski izvērtētu iniciatīvu un profesionāli novērtētu ostas un termināla tehniskos resursus, uzsāktas arī konsultācijas ar nozares lietpratējiem un biznesa pārstāvjiem.

Jaunā produkta attīstīšana mudinās tūrisma attīstību pilsētā un reģionā, tāpat sekmēs pienesumu ekonomiskās attīstības jomā un sekmēs mūsu termināla un pilsētas atpazīstamību plašākā mērogā. Prāmju terminālim ir izcils ģeogrāfiskais novietojums, tam ir visa nepieciešamā infrastruktūra šāda veida kuģu apkalpošanas nodrošināšanai, kā arī ievērojama līdzšinējā pieredze pasažieru apkalpošanas jomā.

NNVT ir pārliecināti, ka neatlaidīgais darbs dos labu rezultātu: «Kruīza bizness Ventspilī līdz šim nav bijis aktīvs, jo nav neviena institūcija vai uzņēmums, kas nodarbotos ar kruīza līniju piesaisti un iesaistīto pušu koordinēšanu, lai kruīza līnijas veiksmīgi darbotos Ventspilī. Ticam, ka iedrošināsim līnijas pietauvot savus izskatīgos kruīza lainerus mūs piestātnēs un izmantot Ventspili ar tās apkaimi kā tūrisma galamērķus, sākot ar 2018. vai 2019.gadu.»

Lai gan Ventspils nav tipiska kruīza kuģu piestāšanas vieta, arī pagājušajā gadā kruīzu organizatori nav braukuši garām mūsu pilsētai. Rudenī ostā ienāca kruīza kuģis Saga Sapphire ar 667 pasažieriem un 434 apkalpes locekļiem. Tas ir pēdējos gados lielākais tūristu skaits, ko pie mums atvedis kāds kruīza kuģis. Saga Sapphire plāno Ventspili apmeklēt arī šajā gadā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Opaps 08.03.2017, 13:41:38

    Patīkama informācija. Lai veicās!

  • 0
    Ventspilniece 16.03.2017, 13:10:30

    Cerams viss izdosies

  • 0
    Janis Lielais 24.03.2017, 17:46:56

    Labs!

  • -1
    norge 06.04.2017, 12:29:19

    nu un ko tad te ir ko redzet ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: