Valsts piešķirtais finansējums Ventspils poliklīnikas veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai, jaunie speciālisti, medicīniskās iekārtas un pakalpojumi – par šādiem jautājumiem pašvaldības SIA «Ventspils poliklīnika» valdes priekšsēdētāja Dace Sormule pastāstīja poliklīnikas Informācijas dienas pasākumā.

Gada sākumā valsts piešķirtais finansējums poliklīnikai bija nedaudz lielāks, proti, valsts vairāk apmaksāja atsevišķus izmeklējumu veidus. Savukārt pašlaik saņemta ziņa, ka poliklīnikai šomēnes būs pieejams papildu finansējums rindu mazināšanai atsevišķās pakalpojumu programmās, tostarp acu ārsta, osteodensitometrijas, ultrasonogrāfijas un ķirurģisko izmeklējumu programmā. Uz minētajiem pakalpojumiem poliklīnikā pašlaik veidojas garākās gaidīšanas rindas.

Tāpat poliklīnikas valdes priekšsēdētāja pasākumā informēja par piesaistītajiem medicīnas speciālistiem. Viņa norādīja, ka kopš decembra poliklīnikā pieņem jauna ģimenes ārste Tatjana Izgagina, kura pēc rezidentūras par savu pirmo darba vietu izvēlējusies Ventspils poliklīniku. Vēl D. Sormule atgādināja, ka kopš pagājušā gada oktobra poliklīnikā pieņem divas alergoloģes no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas – alergoloģe Regīna Pakalne un alergoloģe-pulmonoloģe Līga Berķe. Bērnu alergologs poliklīnikā pieņem reizi mēnesī. Pilsētas pašvaldības īstenotās programmas «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta» rīkotajā aptaujā pagājušā gada vasarā vecāki norādīja bērnu alergologu kā nepieciešamāko bērnu speciālistu Ventspilī. Pilsētā deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam alergologa apmeklējumu 90% apmērā kompensē pašvaldība. Lai atgūtu naudu, vecākiem jāaizpilda iesniegums poliklīnikā vai pilsētas Sociālajā dienestā.

Vienlaikus Ventspils poliklīnika strādā arī pie novecojušo medicīnas iekārtu nomaiņas un jaunu iekārtu iegādes. Tostarp par valsts finansējumu iegādāts acu ultrasonogrāfs. Izmeklējums ar šo iekārtu nepieciešams pacientiem pirms glaukomas operācijām, lai noteiktu lēcu izmēru. Iepriekš pacientiem bija jādodas uz Ventspils slimnīcu vai jābrauc uz Rīgu. Acu ultrasonogrāfs ir noderīgs arī citu diagnožu noteikšanai un uzlabo acu ārsta darbu kopumā. Tāpat iegādāts jauns un moderns videodermatoskops, ar kuru iespējams veikt precīzākus izmeklējumus. Vēl viena jauna iekārta ir aparāts potītes brahiālā indeksa noteikšanai. Šī ierīce ir paredzēta perifēro asinsvadu slimību noteikšanai. Tas ir skrīninga izmeklējums, lai noteiktu, vai ir jāveic padziļināti asinsvadu izmeklējumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: