Jau šajā sestdienā FK Ventspils paredzēta pirmā šāgada Virslīgas spēle, ar kuru tiks ievadīts ne vien, iespējams, aizraujošākais pēdējo gadu valsts čempionāts, bet arī kluba 30. gadu jubilejas sezona.

Pirmā ierodas Metta/LU
Ventspils jauno sezonu uzsāks Katoļu ielas laukumā, kurā sestdien pulksten 14 uzņems komandu Metta/LU. Lai gan vēl līdz pagājušās sezonas izskaņai šo komandu maču iznākumi bija nemainīgi – vienmēr uzvarēja Ventspils –, pēdējā tikšanās reizē vēsture tika pārrakstīta. Ielaisti divi vārti, nerealizēta pendele, 1:2 un oficiālas atvadas no izredzēm uz zeltu. Atceroties šo maču, ventspilnieku galvenais treneris Pols Ašvorts atzīst, ka toreiz komandā valdīja liela nolemtības izjūta: «It kā viss bija mūsu rokās, bet tad sekoja pēdējo sekunžu zaudējums Jelgavai, kas salauza komandu. Varēja just, ka mačā ar Metta/LU spēlētāji vairs neticēja, ka var vēl pacīnīties par titulu, un tas arī atstāja iespaidu uz sniegumu.» Tagad situācija, protams, ir pavisam citādāka, jo tas būs jaunās sezonas pirmais mačs, bet iesākt pilnīgi noteikti vajadzētu ar labām emocijām.

Rīdzinieku sastāvā arī šajā sezonā netrūks gados ļoti jaunu spēlētāju, bet ierindā joprojām būs arī pieredzējušais Gatis Kalniņš un lielākā daļa leģionāru. Ārzemnieku rindas papildinātas ar DĀR jauniešu izlašu aizsargu Kabelo Seriba. Mettas/LU šīs sezonas mērķis, gluži tāpat kā pērn, būs cīņa par piekto vietu, un tas nozīmē, ka komanda būs noskaņota uz nopietnu darbu jebkurā mačā. Taču galvenais – vienalga, kāds pretinieks būs pretī, lai nopietni noskaņoti ir paši ventspilnieki.

Ašvorts uzskata, ka šajā sezonā vieglu maču būs vēl mazāk un ar pilnu atdevi vajadzēs cīnīties katrā spēlē. Pretendenti uz godalgām un čempionu titulu šogad varētu būt pat seši, un no to skaita noteikti nav jāsvītro ventspilnieki. «Pagājušās sezonas sākumā Spartaku nepieskaitīju favorītiem, un arī šogad nav īsti skaidrs, kas notiks ar šo komandu, taču jārēķinās ar to noteikti ir. Skaidrs, ka spēcīgākas kļuvušas komandas Liepāja, Riga FC, RFS, droši vien arī Jelgava, kas, lai gan dažus spēlētājus pazaudējusi, tomēr arī ieguvusi labu papildinājumu. Metta/LU noteikti būs spēcīgāka nekā pērn, un arī Babīte būs spēcīgāka par Daugavpili. Čempionāts noteikti būs ļoti interesants, tomēr, domāju, mums ir pietiekami labi spēlētāji, lai pacīnītos pat par titulu. Taču, tāpat kā pagājušajā sezonā, es nenosaukšu konkrētu vietu, kas būtu jāizcīna – mums jāiet no mača uz maču, jādomā par katru nākamo, nevis jau par pēdējo,» spriež Ašvorts.

Protams, kluba vadība ir nosaukusi mērķus, un to ir izdarījis izpilddirektors Sergejs Usačovs: «Lai arī visas komandas kļuvušas spēcīgākas, tik un tā mūsu mērķim jābūt čempionu titulam, un mēs centīsimies paveikt maksimālo, lai to sasniegtu. Tas pats attiecas arī uz kausu. Eiropas līgā pirmais uzdevums būs tikt pāri pirmajai kārtai, un tad jau redzēsim, kas sagaidīs tālāk. Svarīga tomēr šeit ir arī izloze, un pēc tās arī varēsim vērtēt tālākās izredzes.»

Sastāvs nokomplektēts
Droši vien nebūs daudz melots, apgalvojot, ka ar tādu jaudu sastāva komplektācija Latvijas Virslīgas klubos vēl nebija norisinājusies nekad. Mājās atgriezās vairāki izlases spēlētāji un Latvijā ilgāku laiku neredzēti futbolisti, tika izsijāts un arī atstāts liels skaits leģionāru, turklāt aktīvi bruņojās nevis viens vai divi klubi, bet gan vairāki. Klusāk nekā vairums konkurentu šajā ziņā darbojās ventspilnieki, taču komandas galvenais treneris Pols Ašvorts tradicionālajā pirmssezonas tikšanās reizē ar līdzjutējiem steidza viņus nomierināt, ka ar sastāvu viss ir kārtībā: «Domāju, šajā sezonā sastāvs būs pat nedaudz spēcīgāks. Faktiski esam zaudējuši tikai vienu spēlētāju, ko būtu gribējuši redzēt komandā, – Alanu Siņeļņikovu. Toties Alana vietā mums ir četri jauni spēlētāji, turklāt vēl arī plānojam papildināt sastāvu ar nigērieti, kurš jau pagājušās sezonas otrajā pusē divus mēnešus bija pie mums un trenējās kopā ar komandu. Šobrīd vienīgā problēma ir nokārtot vīzu, pēc tās saņemšanas viņš atgriezīsies Latvijā un būs mūsu rīcībā jau līdz čempionāta sākumam. Kad tas notiks, sastāvs būs nokomplektēts. Esmu pateicīgs klubam, kas atbalstīja manas vēlmes šajā ziņā, jo esam tikuši pie visiem, uz kuriem arī cerējām.»

Tiesa, Siņeļņikova pāriešana uz Jelgavu sanākusi ar rūgtuma piegaršu, jo Ventspilī rēķinājušies ar kaut ko citu. «Teikšu, kā ir: mēs piedāvājām viņam līgumu, bet saņēmām atbildi, ka futbolists vēlas pamēģināt iespēju ārzemēs. To ļoti labi sapratām, jo tā tomēr ir iespēja nopelnīt lielāku naudu, tāpēc nekādus šķēršļus nelikām. Tāda pati situācija bija arī ar Niko Boranijaševiču un Simonu Pauļu, kas ir atgriezušies. Alans teica, ka neparakstīs līgumu ar citu Latvijas klubu, taču pēc divām nedēļām vai varbūt nedaudz ilgāka laika no medijiem uzzinu, ka viņš parakstījis līgumu ar Jelgavu, kas piedāvājusi lielāku algu. Tas man bija liels pārsteigums,» neslēpj Ašvorts.

Lai arī lēnām un bez steigas, ventspilnieki tomēr produktīvi papildinājuši sastāvu, turklāt pie ieguvumiem noteikti jāpieskaita arī Boranijaševiča un Pauļus palikšana komandā. Jau kopš sagatavošanās perioda sākuma kopā ar Ventspili ir nigēriešu uzbrucējs Akinjemi Adeleke, kurš jau licis noprast, ka ir noskaņojies ļoti nopietni, jo cerot šosezon gūt 20 vārtus. Lai veicas! Alana aizvietotājs tika atrasts Baltkrievijas čempionātā, no kurienes Ventspilī ieradies pussargs Artjoms Vasjkovs. 29 gadus vecs spēlētājs, kas jaunības dienās Virslīgā uzspēlēja Rēzeknes Blāzmas sastāvā, turklāt kopā ar šīs sezonas ventspilnieku kapteini Vitāliju Rečicki. Aizsardzību papildinājis ventspilnieks Igors Savčenkovs, kurš atgriezies mājās pēc ilgāka ceļojuma pa Latvijas klubiem – par to Ašvorts arī nedaudz pavilka uz zoba slaido futbolistu, beigās gan piebilstot, ka sirds viņam vienmēr bijusi Ventspilī. Savu noderību galvenajai komandai pierādījis arī Artjoms Solomatovs, kam debitēt tajā iznāca jau pagājušās sezonas beigās.

20. jubilejas gads
Futbola klubā Ventspils šis gads būs īpašs, jo komanda aizvadīs savu 20. sezonu, bet tik garas vēstures nav nevienam citam šābrīža Virslīgas klubam. Ja slavenais Skonto tiešām jau beidzis eksistēt (komanda atteicās arī no dalības 1. līgā), tad Ventspils šobrīd ir arī tradīcijām bagātākais Latvijas klubs. Atzīmējot jubileju, klubs jau sarūpējis īpašu logo, taču paredzēti arī dažādi pasākumi, kas varētu notikt jūnijā. «Precīzi datumi vēl nav zināmi, bet skaidrs, ka šādu jubileju atzīmēsim tā, lai tā nepaliek nepamanīta. Piemēram, ir doma par maču, uz kuru uzaicināsim arī iepriekšējo sastāvu spēlētājus, trenerus. Visi, ar kuriem es esmu runājis, jau ir piekrituši, tā ka šāda spēle varētu notikt. It kā jau 20 gadu sporta klubam nav pārāk daudz, tomēr Latvijā tā ir nozīmīga jubileja un liecina par labām tradīcijām,» pārliecināts Ašvorts. Savus priekšlikumus par 20. dzimšanas dienas atzīmēšanu tika lūgti izteikt arī līdzjutēji, turklāt kluba pārstāvji vēlreiz uzsvēra, ka vienmēr ir gatavi uzklausīt savus atbalstītājus. «Patīkami, ka šoreiz jūsu jau ir vairāk nekā pirms pagājušās sezonas, tāpēc ceru, ka arī atbalsts šosezon būs ievērojamāks. Nevarētu teikt, ka pērn bija daudz interesantu ierosinājumu no līdzjutēju puses, tomēr tādi bija un tas bija labs sākums. Arī paši vairāk centāmies kaut ko paveikt mārketinga jomā, un, domāju, tas nepalika nepamanīts, tāpēc ceru, ka arī šosezon turpināsim strādāt kopā, lai jūsu atrašanās tribīnēs un komandas atbalstīšana būtu patīkamāka,» skaidroja Usačovs.

Pagājušās sezonas izskaņa iekrāsojās pelēcīgos toņos, taču tā neapšaubāmi bija arī motivācija parādīt sevi no vislabākās puses šosezon. Komandā visi ir pārliecināti, ka tas ir iespējams, sevišķi, ja ar to kopā būs arī līdzjutēji – kopā izdosies!

FK Ventspils 1. apļa spēļu kalendārs
11. martā plkst. 14 Ventspils–Metta/LU
18. martā plkst. 15 Riga FC–Ventspils
1. aprīlī plkst. 16 Ventspils–Jelgava
8. aprīlī plkst. 14 Ventspils–Liepāja (Latvijas kauss)
15. aprīlī plkst. 15 Babīte–Ventspils
30. aprīlī plkst. 16 Ventspils–RFS
7. maijā plkst. 14 Spartaks–Ventspils
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: