Braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināta Kurzemē, kur snieg, brauktuves apledo, tāpēc tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Braukšana pa vietējiem autoceļiem ir apgrūtināta visā valstī. Brauktuves ir sniegotas vai ar piebrauktu sniega kārtu. Uzturēšanas darbu laikā notiek bīstamo posmu pretslīdes apstrāde.

Valsts autoceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 100 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības visā Latvijā. Kurzemes reģionā autoceļus tīra un kaisa 33 ziemas dienesta automašīnas,

Šorīt Kurzemē un Vidzemē dažviet snieg. Gaisa temperatūra ir mīnus 5, plus 1 grādi. Meteorologi tuvākajās dienās prognozē snigšanu, tādēļ braukšanas apstākļi būs apgrūtināti.

LAU atgādina, ka Latvijas valsts autoceļu uzturēšana tiek nodrošināta atbilstoši to uzturēšanas klasēm, kas nozīmē, ka A, A1 uzturēšanas klases ceļu attīrīšanai no sniega un nokaisīšanai ar pretslīdes materiālu jānotiek trīs stundu laikā. Laiku, kurā autoceļu brauktuve jāatbrīvo no sniega, skaita no snigšanas beigām līdz brīdim, kad autoceļa brauktuve attīrīta no sniega.

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: