BK "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas B apakšgrupas piektās kārtas mačā sīvā cīņā ar 71:72 izbraukumā piekāpās Vācijas komandai Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners".

Pēc šīs neveiksmes ventspilnieki vēl nenodrošināja vietu sacensību nākamajā kārtā.

Latvijas klubā rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Rašads Andersons, Sauļa Kuzminska kontā bija 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas, 12 punktus guva Māris Gulbis, bet pa 11 punktiem guva Ingus Bankevics un Jānis Strēlnieks.

Savukārt "Deutsche Bank Skyliners" komandā ar 27 punktiem izcēlās Dešons Vuds.

Pirmā ceturtdaļa ritēja līdzīgā cīņā, un pēc tās "Ventspils" komanda zaudēja ar trīs punktu pārsvaru - 15:18. Otro ceturtdaļu ar septiņiem punktiem bez atbildes uzsāka Latvijas klubs, tomēr turpinājumā atkal vadību pārņēma mājinieki un pirmajā puslaikā to vairs neatdeva, kaut ventspilnieki vairākas reizes spēja pietuvoties līdz minimumam.

Otro puslaiku sekmīgāk iesāka mājinieki, kas no 39:38 panāca 50:41. Tomēr Latvijas klubs nepadevās un pēc trešās ceturtdaļas jau atguva vadību ar 57:55.

Izšķirošajā ceturtdaļā lielāko pārsvaru ieguva ventspilnieki, kad pēc Māra Gulbja tālmetiena panāca 68:61, tomēr divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Deutsche Bank Skyliners" panāca izlīdzinājumu 70:70. Mača beigas aizritēja nerezultatīvā cīņā, tomēr septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Vuds ar diviem soda metieniem izvirzīja mājiniekus vadībā ar 72:71. Mača pēdējais uzbrukums piederēja ventspilniekiem, tomēr Andersona tālmetiens lidoja grozam garām.

Kā ziņots, abu komandu pirmā apļa cīņā "Ventspils" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 62:64.

Otrajā B apakšgrupas piektās kārtas spēlē otrdien Izraēlas komanda Haifas "Maccabi" ar 81:77 izbraukumā pieveica Ukrainas vienību Južnijas "Himik".

B apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Ventspils" kontā ir trīs uzvaras piecās spēlēs, bet "Maccabi" kontā ir trīs panākumi četrās spēlēs. "Deutsche Bank Skyliners" basketbolisti tikuši pie divām uzvarām piecās spēlēs, bet "Himik" komanda izcīnījusi vienu uzvaru četrās spēlēs.

Nevienāds spēļu skaits komandām ir tādēļ, ka "Maccabi" un "Himik" otrās kārtas spēli izspēlēs ceturtdien Haifā.

Savukārt pēdējā kārtā "Ventspils" nākamajā nedēļā uzņems "Maccabi" vienību. Uzvaras gadījumā Latvijas klubs garantēs vietu nākamajā kārtā.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

"Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: