Ventspilī pazīstamie brālis un māsa – Ralfs un Solvita Pleinici – šogad iejutīsies Ziemassvētku vecīša un princeses tēlos, dāvājot prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Atbildot uz jautājumu, kā radās šāda ideja, Solvita smejot stāsta, ka viņiem jau nebija variantu, jo atnākusi vēstule no Ziemassvētku vecīša, kurš nevarot paspēt visus apciemot. «Viņš atraksta un saka, jūs tur divi tādi dulli pa Ventspili ņematies, palīdzat man. Nu kā es viņam varu atteikt? Nevaru! Un uz ko es varu paļauties? Uz brāli! Tā nu es viņam paziņoju, ka būs man jāpalīdz,» idejas aizsākumu atstāsta Solvita. Ralfs tikmēr piebilst, ka viņš neko no šitā (par vēstuli – aut.) nezina un māsa viņu vienkārši piespiedusi.

Taču patiesībā Ralfam šai jomā ir liela, vairāku gadu pieredze, un Ziemassvētku vecīša CV esot jau diezgan nopietns. Arī Solvita šai lauciņā daudz darbojusies gan organizējot pasākumus, gan iejūtoties dažādos tēlos. Ralfs stāsta, ka Ziemassvētku vecīša loma ir vistīrākā improvizācija, jo nav iespējams uzrakstīt scenāriju, kas der visām ģimenēm. Protams, ir kaut kādi vadmotīvi, bet pārējais ir brīva improvizācija atkarībā no bērnu un pieaugušo noskaņojuma un citiem apstākļiem. Lai viss būtu pa smuko, šobrīd abiem top speciāli tērpi.

Sākumā domājuši uz pasākumiem un pie ģimenēm iet atsevišķi, taču cilvēki gribot viņus abus redzēt kopā. Interese ir liela, tāpēc uz nākamo gadu varētu pat uztaisīt Ziemassvētku vecīšu brigādi, jo svētku periods ir īss un pie visiem paspēt nevar. Arī šogad, ja interese būs lielāka, nekā viņu iespējas, tiks meklēti risinājumi, iespējams, piesaistot vēl kādus cilvēkus. «Tas nav privāts pasākums, mēs labprāt darbotos komandā,» saka Ralfs. Darboties gribētāji jau varot ar viņiem sazināties pa tālruni 22005506. Pa šo pašu numuriņi interesenti var sarunāt arī Ziemassvētku veča un princeses vizīti.

Solvita arī sapņo Ventspilī izveidot Ziemassvētku rūķu darbnīcu, ko cilvēki varētu apmeklēt, vērojot kā rūķi saiņo dāvanas. Ralfs dalās ar ideju, ka pie Lemberga hūtes varētu izveidot guļbūves, kuras vasarā izmantotu vieniem mērķiem, bet ziemā rūķu darbnīcām. Viņš domā, ka klases ekskursiju autobusi strīpām vien brauktu izmantot kalna piedāvātos ziemas priekus, pie viena apciemojot Ziemassvētku veci un rūķus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: