Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” pateicas ventspilniekiem par izrādīto aktivitāti elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu (EEIA) savākšanas akcijā. Akcijas laikā savākti vairāk nekā 1100 kg EEIA atkritumu. Pērn pavasara EEIA akcijā savākti 700 kg atkritumu.

EEIA savākšanas akcija notika 4 jūnijā Ventas kreisajā krastā un 5. Jūnijā Ventas labajā krastā (Pārventā). Akcijas laikā iedzīvotāji bez maksas nodeva dažāda veida EEIA: televizorus (450 kg), veļas mašīnas (240 kg), ledusskapjus (200 kg), datortehniku, radioaparatūru, mikroviļņu krāsnis, elektriskās tējkannas un citas mājsaimniecības elektriskās un elektroniskās iekārtas.

Mūsu ikdienā arvien vairāk ienāk dažādas elektriskās un elektroniskās iekārtas, tādēļ arī šo atkritumu apjoms arvien pieaug. EEIA neatbilstošas apsaimniekošanas rezultātā ķīmiskie savienojumi, kas atrodas šajos atkritumos, var nonākt gaisā, gruntsūdeņos, tādējādi radot nopietnu kaitējumu ne tikai videi kopumā, bet arī cilvēku veselībai. Tāpat jāatzīmē, ka EEIA var radīt bīstamas situācijas, uzliesmojot un sprāgstot. Tādēļ Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” jo īpaši pateicas iedzīvotājiem, kas ar atbildību izturas pret vidi un neizmet EEIA kopā ar citiem atkritumiem!

Atgādinām, ka ikdienā lielgabarīta atkritumus (mēbeles), elektriskās un elektroniskās iekārtas, bīstamos (izņemot azbestu saturošus materiālus), plastmasas, stikla, metāla, papīra atkritumus, kā arī no maija līdz novembrim zaļos atkritumus iedzīvotāji bez maksas var nodot šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00 līdz 19.00.

Savukārt par maksu – 0.04 EUR/kg ( ar PVN) iedzīvotāji šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos var nodot būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumus, kas no katra iedzīvotāja apjoma ziņā vienā reizē nepārsniedz 1m3 (atkritumu izmēri apmēram 60x40x100 cm un svars līdz 50 kg).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: