Katru gadu 31. maijā Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde „Varavīksne” saime svin bērnudārza Dzimšanas dienu.

Šogad, kā jau jubilejas gadā pieklājas, rosība bija lielāka. Viss iesākās jau 12. maijā, kad vecākiem un bērniem bija iespēja filmēšanas grupai uzticēt labos vārdus un vēlējumus bērnudārzam. No uzfilmētā tapa filmiņa, kuras pirmizrāde notika jubilejas koncertā Ventspils Jaunrades namā.

Pirmdienas rītā (23. maijā) bērni ar prieku acīs savām skolotājām dāvināja mājās kopā ar vecākiem veidotos apsveikumus bērnudārzam jubilejā. Tie kopā ar visiem sirsnīgiem un jaukiem vēlējumiem apvienojās vienotā kolāžā un visu nedēļu priecēja iestādes apmeklētājus. Šajā dienā bija vēl viens pārsteigums: skolotājas bija pārvērtušās krāsu fejās un apgleznoja bērnu sejiņas. Laukā visiem bija iespējams parādīt sevi un priecāties par citu pārvērtībām.

Otrdiena pagāja sportiskās aktivitātēs. Viss iesākās ar futbola spēlēm bērni pret skolotājām. Rezultāti dažādi, bet prieks bija visiem: “Pelēni” : “Skolotājas” 2:1; “Rūķīši” : “Skolotājas” 0:1; “Bitītes” : “Skolotājas” 1:0. Dažādās spēlēs un atrakcijās pagāja viss rīta cēliens. Lielākais prieks bērniem bija par ūdens rotaļām un sporta skolotājas veidoto labirintu.

Trešdiena iesākās ar I.Pauras koncertu. Lielais pārsteigums bērniem bija Dzimšanas dienas kūka. Tā, kā laika apstākļi lutināja, bērni turpināja “jautroties” ar ūdeni.

Ceturtdiena tika nosaukta par „Zaļo ceturtdienu”, jo dienu bija ieplānots pavadīt laukā. Lai gan laika apstākļi bija sagādājuši pārsteigumu (no rīta bija dzestrs un apmācies), neviens nenobijās. Par atbilstošu apģērbu vecāki bērniem bija parūpējušies, patverties varēja arī teltīs. Tā nu tika dzīvots “zaļi” – visa diena tika pavadīts laukā: gan ēda, gan spēlējās, gan gulēja. Tikai paši mazākie gulēja telpās. Pat saulīte nokaunējās par savu rīta aizgulēšanos un ap pusdienas laiku jau visus sildīja.

31. maija pēcpusdienā visi mīļi tika gaidīti jubilejas koncertā Jaunrades namā. Tur latviešu tautas deju soļus izdejoja mazākumtautību grupas bērni, sirsnīgi duetā dziedāja Kate Cirša un Nikija Pazņikova, mazie “Rūķīši” dejoja mākonīšu deju. Lai bērnudārza vadītāja uz skatuves neapmaldītos, viņu pavadīja Elizabete Anna Grīnvalde un Emīls Seržants. „Varavīksnes deju” bērnudārza darbinieces veltīja visiem, kuri mīl iestādi un atbalsta gan svētkos, gan ikdienā. Vēl visus klātesošos priecēja sirsnīgā A. Skultes miniopera “Muļķa pelēns” un filmiņa ar bērnu un vecāku vēlējumiem bērnudārzam.

Bērnudārza kolektīvs saka paldies visiem par siltajiem un sirsnīgajiem vārdiem, ko šajā brīnišķīgajā pavasara laikā saņēma!

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: