Lai rosinātu jauniešus - topošos pavārus - apgūt mīksto sieru siešanu, biedrība "Siera klubs" nedēļa nogalē Ventspilī rīkos konkursu "Mans lepnums - mans īpašais siers".

Nedēļas nogalē 22 topošie pavāri no visiem Latvijas novadiem ieradīsies Ventspils Valsts tehnikumā, lai piedalītos biedrības organizētajā konkursā.

"Pērn organizējām Jāņu siera siešanas konkursu, un produktu gatavojām pēc sensenas receptes no biezpiena. Šogad būs modernais siers - pienu uzkarsēs, pievienos recinātāju, nolies sūkalas, sajauks ar pašu izvēlētām piedevām. Divu vienādu sieru nebūs. Ļoti ceram ieraudzīt un nobaudīt nenogatavinātos sierus ar jaunām garšām un netradicionālām formām," sacīja Davidanova.

Latvijā svaigo, nenogatavināto sieru vēsture lielražošanā sākās pirms vairāk nekā 30 gadiem, un pirmais šāda veida siers tapa Mālpilī. Produktam ātri vien radās sekotāji - Kazdangas un Muižas sieri, Dundagas "Mare" un "Taizelis" u.c. Svaigie, nenogatavinātie sieri parasti ir nelieli rituļi ar dažādām piedevām.

Arī mājražotāji veiksmīgi apguvuši šo sieru siešanu, to sortiments ir daudzveidīgs.

Konkurss sāksies piektdien, 10.jūnijā, un notiks divas dienas. Tā dalībniekus vērtēs ekspertu žūrija, savukārt uzvarētāji saņemts dāvanu kartes 300 eiro vērtībā un citas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: